Припрема...

20. децембра 2021.

Језиве претње представницима власти: За Вучића метак, за Јованова мотка


Наиме, картикатуриста Душан Петричић и политичар Бојан Пајтић отворено су поручили за један портал да је време да се сви уједине и стану иза редитеља Горана Марковића, који је претходно запретио председнику Србије Александру Вучићу да ће „завршити као Чаушеску“. Јованов је, реагујући на текст објављен у једном дневном листу под насловом: „Петричић и Пајтић: Ово је тренутак да се сви ујединимо и станемо иза Марковића“, на свом Твитер налогу објавио „У стрељачки вод?“.

На то је извесни твитераш под надимком „Александар“ упутио јавну претњу.

– На тебе нећемо трошити метак. Мотком као псето!“ – написао је он на свом Твитер налогу, очито алудирајући да је за председника Србије намењен метак. Ово је само још једна у низу претњи коју је неко од симпатизера опозиције јавно упутио председнику Вучићу, његовој породици и најближим сарадницима. И раније су се сличне страшне поруке могле прочитати на Твитеру.

– Неће гром у коприве, Вучићу, али ће метак зато – написала је корисница Твитера под надимком „Жељена“.

Било је и језивијих претњи, попут оне која је осванула ове године на Инстаграму а упутио ју је корисник потписан под псеудонимом „миск.е02“, који је написао „да би волео да и Вучићевог сина згазе као што су оног човека и дечака згазили и да лети 50 м, да не може да га препозна“.