Припрема...

13. фебруар 2019.

Јованов добио претњу са језивим садржајем


Миленко Јованов, потпредседник СНС-а и посланик у покрајинској скупштини, нашао се на мети бруталних претњи Зорана Милешевића, блиског сарадника Драгана Ђиласа, оснивача Савеза за Србију.

Милешевић је претње и увреде Јованову слао путем СМС-а.

– Спаваш ли мирно, свињо фашистичка? – написао је Милешевић у скандалозној поруци упућеној потпредседнику СНС-а, да би му затим претећи поручио: „Је*аћу ти све живо и мртво“.

Миленко Јованов је за „Ало!“ потврдио да је претње пријавио полицији.

– Наравно да сам га пријавио. То што „јуначина“ прети из Лондона не мења ствар. Прошло је време када су такве битанге и лопуже опијене отетим новцем и влашћу могле да прете људима, а да су људи зазирали чак и да их пријаве полицији за то. Милешевић је близак пословни и политички сарадник Драгана Ђиласа, па им је и речник и простота блиска. Ђилас је колико јуче вређао и претио студентима, Милешевић мени, а обојица би очигледно и вешали свакога ко им се супротстави у походу на власт и народне паре, само када би били у прилици – истакао је потпредседник СНС-а.

Милешевић и Ђилас су се пре неколико дана нашли у средишту медијске пажње, када је откривено да Ђилас са Милешевићем стоји иза вишемилионске преваре у којој је Развојна банка Војводине оштећена за најмање 848.000 евра.

Како показује документација до које су медији дошли, Милешевић је од РБВ-а 2009. године узео кредит у износу од око 960.000 евра да би направио хладњачу за воће и поврће, али банци никада није вратио ни један једини динар.

Због дуга који је са каматама нарастао на више од 170 милиона динара, Развојна банка Војводине је одлучила да прода Милешевићеву хладњачу, а на јавном надметању купила ју је 2018. фирма „Мултиком група“ у власништву Драгана Ђиласа за свега 112.000 евра.

Извор: АЛО