Припрема...

19. март 2019.

Јованов назвао Ђиласа лицемером


Ђилас је 2010 после сукоба током „Параде поноса“ на Јавном сервису као градоначелник, захтевао робију за свакога ко се усуди да приђе РТС-у

Потпредседник СНС Миленко Јованов назвао је лидера Савеза за Србију Драгана Ђиласа лицемером због његове подршке особама које су ухапшене после упада у зграду РТС-а током суботњег протеста “Један од пет милиона” и сукоба са полицијом следећег дана током обраћања председника Александра Вучића.

Наиме, Ђилас, који од председника Александра Вучића захтева да аболира учеснике насилних протеста и упада у зграду Јавног сервиса, док је био градоначелник, захтевао је најстроже казне за демонстранте и хтео да их тера на вишегодишњу робију.

У октобру 2010. године током „Параде поноса“ дошло је до нереда током којих је нападнуто седиште ДС, али и зграда Јавног сервиса. Тада је приведено 207 особа. Сви медији су имали налог да их зову искључиво „хулигани“, иако је и тада било највисе „деце“ – како данас инсистирају.

Ђилас је тада, управо на Јавном сервису, захтевао робију за сваког ко се усуди да приђе тој телевизији.

Огласио се тада и бивши државни секретар Министарства правде Слободан Хомен који је за Јавни сервис изјавио да ће „одговор државе бити језив“.

Извор: Вечерње новости