Припрема...

26. септембар 2022.

Јованов: Понош да се покрије по глави и ћути


Нове подметачине вође опозиције и бившег начелника Генералштаба.

Здравко Понош, лидер покрета Србија Центар (СрЦе), обрнуо је игрицу пошто је устврдио да Београд у преговорима с Приштином, протеклу деценију, ништа добио није, а да председник Србије Александар Вучић галантно је давао све (?!). Понош је (не)намерно „заборавио“ да се албанске вође – од Хашима Тачија до Аљбина Куртија – куну баш у његовог дојучерашњег партијског шефа Вука Јеремића, лидера Народне странке. А приштински медији на насловницама објављују „Хвала, Вуче“.

– Мислим да у тим разговорима о стандардима, увек кад се нешто даје, треба нешто и да се добије. Ових 10 година ми нисмо ништа добили. Чак би се рекло да је ова власт била кооперативнија… Вучић је доста галантно давао, мало шта је тражио – испричао је бивши Јеремићев партијски други бивши начеиник Генералштаба ВС.

Понош треба да каже шта је Србија добила од политике коју су водили они његови тадашњи шефови Јеремићи Борис Тадић, бивши председник Србије и ДС, каже у разговору за Српски телеграф Миленко Јованов, члан Председништва СНС и шеф посланичке групе напредњака:

– Дали су Тачију да присуствује седницама СБ УН уместо представника Унмика, поставили су сулудо питање пред МСП, поставили су границе између Срба и Срба на Јарињу и Брњаку, мењали су резолуције под притиском неких земаља и то иза леђа партнера Србије, растурили су војску, отпустили пола милиона људи… И? Шта је корист коју је Србија имала од свега тога? Тако да је за све њих најпаметније да се покрију по глави и ћуте.

Десет година председник Вучић, закључује Јованов, исправља последице њихове политике и сад се они нашли да паметују и деле лекције, а уништили су и упропастили све чега су се дотакли. Б.Б.