Припрема...

17. септембар 2013.

Кацин патолошки понижава Србију


JELKO KACINДанашња изјава Јелка Кацина показује да Србија свој пут у ЕУ треба да плати не само Косовом него и Војводином.

Природу својих намера према Србији Кацин је недвосмислено испољио како током рата у Словенији, тако и касније као известилац ЕП за Србију беспризорним задирањем у унутрашње ствари Србије, са патолошком потребом да дели лекције и понижава Србију као државу, па је данашња изјава само још једна у дугом низу.

Што се Устава Србије тиче, он је и донет да би се Србија одбранила од таквих као што је Кацин, па и не чуди што баш „добронамерни“ Јелко тражи његову измену. Ипак, о томе ће, колико год то Кацину било невероватно, одлучити народ Србије, а не он.

Изјава да је „прави тренутак за отварање питања уставног и законског уређења аутономије Војводине“ показује се да то што се власт у Србији одрекла Косова очигледно није довољно, и да ће се тек отварати питања – Војводине, Рашке, Републике Српске у циљу даљег комадања српског националног простора.

Управо зато, ДСС сматра да је неопходно хитно расписивање избора, како би народ у Србији зауставио даље сакаћење Србије зарад уласка у Европску унију. Избори би свакако били прилика и да српски народ у Војводини одлучи да ли ће своју судбину препустити онима којима налоге даје Јелко Кацин.

Изјава ТАНЈУГ-у