Припрема...

19. јун 2019.

Кадровски рез од локала до владе


Велико кадровско „проветравање“ напредњака, које је у понедељак на седници Главног одбора странке најавио Александар Вучић, требало би да почне већ у наредним недељама, а промене би у предстојећим месецима могле да обухвате све нивое, од локалног до министарског.

Како тврде наши извори из СНС, критике које је на рачун појединих функционера Вучић упутио на отвореном делу седнице, биле су још јаче на затвореном састанку проширеног Извршног одбора. Послата је јасна порука да се унутар странке неће благонаклоно гледати на отуђивање од грађана и да ће се водити беспоштедна борба против „функционерског менталитета у СНС“. У „чистки“ која се спрема неће бити заштићених.

Циљ је да се до избора, који ће бити крајем марта или почетком априла следеће године, странка максимално ојача и кадровски оснажи, а да се уруче „откази“ оним функционерима, који не само да су лоше радили скривајући се иза лидера Вучића, него су својим потезима озбиљно нарушавали углед СНС.

У плану је и да 1. септембра започне изборни процес у СНС, односно да се избор новог руководства најпре спроведе у окружним, општинским и градским одборима напредњака. Они ће затим делегирати своје представнике на изборној скупштини, која би требало да буде одржана до краја године, а на којој ће се бирати председник, потпредседници, нови сазив Главног и Извршног одбора…

Да су Вучићеве критике упућене страначким колегама биле на месту, сматра и потпредседник СНС Миленко Јованов:

– То што је председник рекао, осећају и чланови странке. Уосталом, о томе најбоље говоре бурни аплаузи и подршка Вучићу чланова из целе Србије на заједничкој седници Извршног одбора и београдског одбора, која је уследила у наставку ГО и на којој је председник поновио неке критике. Када је реч о променама у странци, то су нормални процеси, јер нико није рођен у фотељи, нити му фотеља у којој тренутно седи доживотно припада – каже Јованов за „Новости“.

Извор: Вечерње новости