Припрема...

17. октобар 2017.

Како, бре, Чедо?

Информер

Чедомир Јовановић од сиромашног лидера студентског протеста на необјашњив начин постао трули богаташ који бесомучно троши стотине хиљада евра. Агенција за борбу против корупције покреће истрагу о његовој јахти у Хрватској

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић, по свему судећи, један је од најбогатијих људи у Србији. Каријеру је почео 1996. као сироти лидер студентских протеста који је јавно говорио да од имовине има једне патике и једну кожну јакну, а данас је трули богаташ који, у стилу руских тајкуна, бесомучно троши стотине хиљада евра!

Прошлонедељно откриће да у Хрватској, на острву Вису, има чамац вредан чак 300.000 евра још једном је скренуло пажњу јавности на „Чеду тајкуна“, а Агенција за борбу против корупције јуче је објавила да ће покренути истрагу против Јовановића зато што у имовинској карти није пријавио луксузно пловило. Хоћемо ли овога пута утврдити порекло имовине овог политичара-тајкуна? Тешко, али вреди покушати…

Чедомир Јовановић је званично пријавио да као посланик у Скупштини Србије зарађује само 105.000 динара, али то га не спречава да годинама уназад по Београду вози најскупље аутомобиле и џипове, да носи само фирмирану гардеробу, „шета“ колецију скупоцених сатова, да летује, зимује и проводи се само на најскупљим локацијама широм света.

Против Јовановића је својевремено покренута истрага због сумње да је умешан у прање новца (тужиоци верују да је Јовановић сумњивим трансакцијама преко рачуна фирми „Агропослови“ и „БХ кемикал индастри“ опрао чак 75 милиона динара!), али и због нестанка 6.676 тона пшенице из државних резерви које су биле ускладиштене у једној од Јовановићевих фирми. Међутим, никаквог епилога ових случајева до данас нема.

Јовановић се током викенда није оглашавао поводом открића хрватских новинара да на Вису има луксузни чамац вредан 300.000 евра. Остаје зато само да нагађамо како је могуће да човек са званичним примањима мањим од 1.000 евра и са три фирме које су отишле у стечај може да приушти глисер који вреди више од три луксузна стана у Београду?!

Потпредседник СНС Миленко Јованов каже да Јовановићево огромно и сасвим необјашњиво богатство „мора да буде важна друштвена тема“.

– Чеда је симбол времена у ком се из поцепаних патика и јакни улазило у скупе ципеле и одела, док су истовремено грађани били пљачкани. Поставља се питање зашто о Јовановићу ћуте такозвани независни истраживачки медији и како то да им ни Чедине јахте, ни Шутановчеви пашњаци, ни Ђиласови милиони никада нису тема – подвлачи Јованов.

Извор: Информер