Припрема...

27. април 2024.

Кикинђани, погледајте Хотел „Нарвик“ и погледајте фабрику воде, и знаћете коме да дате глас


У великом број грађани овог поподнева, у просторијама Градског одбора СНС-а, својим потписима дали су подршку листи „Александар Вучић – Кикинда сутра“. Листа ће бити предата у вечерњим сатима, а своје потписе подршке дали су и Миленко Јованов, председник посланичке групе „Александар Вучић – Заједно можемо све“ у Народној скупштини Републике Србије, председница Градског одбора СНС и посланица у Скупштини АП Војводине Станислава Хрњак и градоначелник Никола Лукач.

– За нас су подједнако важни сви избори јер су Влада Републике Србије и председник Вучић итекако обраћали пажњу на наш град и то се види кроз различите пројекте који су у овде реализовани, а можемо да се похвалимо да смо били радо виђени и у канцеларијама Покрајине где смо представљали пројекте важне за наш град – рекао је Јованов. – Синхронизација рада Града Покрајине и Републике треба да се настави. Ми имамо у плану велике и озбиљне пројекте за наш град и за тако нешто нам је потребно да та, како се некада звала, вертикала власти, остане и у наредном периоду.

Јованов је подсетио да је Српска напредна странка у претходном периоду показала да води рачуна о грађанима Кикинде, „да умемо да реализујемо важне пројекте за наше грађане и када су у питању различите области живота – спорт, култура, здравство, образовање, инфраструктура, комунална инфраструктура, туристичке манифестације..“.

– Све смо то померили на виши ниво, са тим резултатима излазимо пред грађане и желимо да им кажемо шта је то што их очекује у наредне четири године када су у питању локална самоуправа и тај синхронизовани приступ, заједнички рад са Покрајином и Републиком. С друге стране, ми ћемо, као опозициону листу, једну или више, свеједно, имати некадашњу Демократску странку, то је некадашња „жута власт“ у Кикинди, то су они људи који, за читав период своје владавине, од 2008. до 2013. године нису урадили ама баш ништа, осим за себе евентуално, а грађани Кикинде од те власти нису видели ништа. Обећавали су фабрику воде, путеве, улице, и ништа нису урадили, уништили су све чега су се дотакли и сматрам да, у наредном периоду, грађани треба да знају да та опасност да се они врате итекако постоји. Ништа на овим изборима није решено, ништа није унапред завршено, мора се изаћи на изборе и зато позивам све који подржавају председника Вучића и његову политику, да гласају за ону листу коју он подржава својим именом – истакао је Јованов.

Додао је да је јасно ко ће да води политику Александра Вучића, а ко ће да води политику оних који не смеју да изађу својим именом и презименом ни на једне изборе.

– То су оникоји се стално крију иза неких других, трећих, а после ногом отварају врата председника општине или градоначелника и отимају све што могу да отму – нагласио је. – Иза свега тога остане уништен Хотел „Нарвик“, уништена хладњача на улазу у град и ништа за грађане Кикинде. Сваки пут када имам прилику да се обратим грађанима, желим то да истакнем: када год желе да виде шта је оно што смо ми урадили и шта је оно што је радила друга власт, нека погледају фабрику воде која се завршава и која ће почети да ради ускоро, и нека погледају Хотел „Нарвик“. Нека погледају све што смо радили у претходном периоду – Диспанзер за жене, Болницу која је завршена, и нека погледају, с друге стране, хладњачу која зврји празна. Нека погледају пут до Аде за који смо онолике паре дали и из локалног буџета, нажалост недавно, и кроз покрајински буџет, а који нема ни употребну дозволу, са она два пружна прелаза на којима може да се настрада.

Ове странке, једноставно, хоће да наставе пљачку и лично богаћење, истакао је Јованов.

– Мислим да им оловком овога пута поново можемо казати да одморе још мало, да се нису променили, да су сви исти који су и били и да не верујемо да могу да ураде ишта добро за нас и за град Кикинду и, у том контексту, очекујем подршку грађана, подршку свих који су на претходним изборима подржали, пре свега, листу председника Вучића, а онда и све друге листе које су са нама у коалицији. Ми не правимо списак лепих жеља – као озбиљна странка имамо пројекте за сваки део града

Градски одбор у Кикинди бележи сјајне резултате, пре свега захваљујући људима који овде раде локалне кампање, у месним одборима, од улице до улице, од стана до стана, од врата до врата, перманентно, неколико година уназад, рекао је Јованов и додао да се та лествица увек подизала, да сада већ представља озбиљан подвиг да се она прескочи, и да је управо то јасна порука грађанима како желе да се град развија. Подсетио је да је СНС, у претходном периоду, и на изборима у децембру, постигао одличан резултат, „што показује велики потенцијал који ће грађани препознати на локалној листи“.

– Као неко ко у Републичкој скупштини брани политику председника Вучића, желим да им кажем да је то листа за коју треба да гласају, да је председниково име гарант да ће се његова политика водити у Кикинди.

Што се тиче опозиције, то су људи који су некада седели заједно у општинским и градским одборима, а онда су се поделили у сто странака. Сад сваки има своју странку, али су опет заједно, истакао је Јованов.

– То је све некадашња Демократска странка са свим тим истим људима и оним главним међу њима, Зораном Милешевићем, који није кандидат никад низашта, али руководи свима њима. Сви су они његове лутке на концу и грађани Кикинде то треба да знају – он ће бити прави градоначелник уколико они добију који мандат више, било ко од њих ће бити само неко ко ће да испуњава његове жеље, исто онако како су то чинили и Саво Добранић и Илија Војиновић. Први пут када неко из те групе није хтео да испуњава његове жеље, био је смењен на начин како је била смењена тадашња градоначелница – брутално је отерана из зграде. Зато позивам грађане Кикинде, јер то је њихова одлука, да то не раде, да не повере овај град Зорану Милешевићу у наредне четири године.

Ми причамо о озбиљним пројектима које ћемо реализовати за сваки део града, јер сада већ, као искусна странка у власти, врло добро знамо шта обећавамо, објаснио је председник посланичке групе СНС у Републичкој скупштини.

– Ми не правимо списак лепих жеља са којег ће све да буде џабе, да смањујемо приходе буџета, а расходе да повећавамо, ми се таквим глупостима не бавимо јер знамо како град функционише. Када добијете списак лепих жеља, одмах знате да је то лаж. С друге стране, грађани треба да знају да својом одлуком могу да повере град људима који то уопште не заслужују јер су они показали како брину о својој имовини и шта би тек радили са имовином свих нас. То су људи који су заиста показали да нису достојни поверења Кикинде и, без обзира на то што се крију иза разних листа, имена и назива, они су заправо ти – Зоран Милешевић је тај о коме се изјашњавамо на наредним изборима и то треба свима да буде јасно. Коме је до тога да цела Кикинда изгледа као „Нарвик“, као хладњача, као пут до Аде, има листу за кога да гласа и ја му желим успех у томе, ја само не знам онда зашто толико мрзи свој град и своје суграђане – закључио је Миленко Јованов.

Више стотина грађана потписима даје подршку локалној листи коалиционих партнера коју предводи СНС, и у вечерњим сатима, она ће бити предата Градској изборној комисији. Коалициони партнери Српске напредне странке у граду на предстојећим локалним изборима су: СПС, ПУПС, СДПС, Заветници, СРС и Покрет социјалиста.