Припрема...

9. мај 2013.

Колико кошта нови Пајтићев дебакл?


1Демократска странка Србије је пре неколико месеци покренула питање стања у коме се налази Тесла банка. На то питање, уместо одговора, из Пајтићевог режима стизале су увреде и оптужбе да се измишља афера тамо где је нема и да је са Тесла банком све у реду. Такође, одбијен је предлог ДСС да се о питању Тесла банке расправља у Скупштини Војводине.

Данас, када је објављена вест да ће Тесла банка бити преузета од новог власника, јасно је да истину о Тесла банци нису говорили Бојан Пајтић и његова власт и да је ДСС итекако била у праву када је упозоравала да ће Тесла банка, после Развојне банке Војводине, бити нова жртва неспособне, бахате и корумпиране покрајинске власти.

Иако ће се из покрајинске власти поново тражити оправдања, показивати прстом на друге и бежати од одговорности, ДСС поново позива оноог ко је једино одговоран, председника Владе Војводине, Бојана Пајтића, да грађанима објасни колико новца је бачено у овај пропали пројекат и колико ће грађане да кошта нови финансијски дебакл.

Оно што ДСС очекује, након ове нове потврде о начину рада покрајинске власти, јесте да се питање одговорности покрајинског режима коначно покрене у државним институцијама – пре свега полицији и тужилаштву. Такође, поред одговорности за две упропаштене банке, мора се проверити и рад Фонда за капитална улагања, покрајинских јавних предузећа и установа и покрајинских секретаријата. Тек када се све то испита грађани ће моћи да створе праву слику о раду покрајинске власти и правим разлозима за економско пропадање Војводине.