Припрема...

27. фебруар 2019.

Kом лидеру у Венецуели су српски политичари дали предност?


Венецуела је пред избијањем грађанског рата, али и пред страном интервенцијом, питање је само на којој ће пушки окидач бити први окинут. Чини се да је подељеност народа оних за Николаса Мадура и за Хуана Гваида достигла врхунац!

Откривамо вам шта мисле српски политичари да ли Србија треба да се приклони неком царству у овом сукобу или не треба?

Потпредседник Српске напредне странке Миленко Јованов каже за Еспресо, а када је у питању да ли Србија треба да подржи Мадура или Гваида, „да Србија нема људи за жртвовање за било чије интересе“.

„Србија треба да уради све што је у њеној моћи да све светске турбуленције, а чини се да ће их бити и да неће бити безазлене, прођу мимо нас. У два светска рата смо учествовали и брутално страдали. Kолико би Срба данас било да нам се то страдање није десило? Kаква би нам била економија, демографија, инфраструрктура? Немамо ми људи за жртвовање за било чије интересе и зато не треба да будемо неко ко ће у свакој чорби да буде мирођија, већ да гледамо своја посла и руководимо се искључиво својим интересима. Ти интереси данас су мир, стабилност, економски развој и побољшање демографске слике нашег народа“.

Извор: Еспресо