Припрема...

21. децембар 2021.

Конструктивно стрељање једини програм опозиције


Народни посланик СНС Миленко Јованов, коме је извесни Александар преко Твитера поручио да на њега несе трошити ни метак, него ће га убити мотком као псето, каже да га претње нису узнемириле. У интервјуу за Српски телеграф наводи да државни органи треба да раде свој посао покажу да је недопустиво претити било коме „било да се ради о Горану Марковићу и призивању стрељања или анонимним Твитер налозима, на којима неки људи лече фрустрације“.

Претње долазе периодично, али имам поверење у државу, тако да нисам забринут. Ништа нисам пријавио, а будући да су медији пренели шта се десило, то је довољно да постоји глас о извршеном кривичном делу, по чему они могу даље да поступе.

Опозиционари кажу да Горан Марковић никоме није претио, да је у питању конструктивна критика. Шта ви кажете?
А стрељање које би спровели било би, наравно, конструктивно стрељање. Све што раде је конструктивно и у циљу побољшања живота у земљи. Све нас који не мислимо исто као они лепо треба истребити, пострељати, то је конструктивно. лако звуци саркастично, уверен сам да они тако мисле.

Друштво је дубоко подељено, а често се пребацује лоптица, са власти на опозицију и обрнуто, чија је то одговорност?
Никоме никада од ове стране није прећено. Ако се и десило да је неко некоме упутио претњу, тешку рел, то је било одмах осуђено од председника Вучића и више се није понављало. Мука ми је од лицемерних прича о обе стране. Нико не спори Марковићу уметничко име и биографију, да је он један од значајнијих филмских редитеља у Србији, али му то не даје за рраво да било коме прети стрељањем! Нема две стране, постоји једна и апсолутно ћутање независних институција – поверенице за равноправност, заштитника грађана, осталих из НВО сектора, јер се плаше да се супротставе.

СНС је претрпела извесне промене, промењен је састав потпредседника, Ви нисте остали на старој функцији. Шта је разлог томе?
Странка је жив организам и потпуно је нормално да долази до кадровских промена. Странка даје шансу новим људима, а то неће имати последице на мој однос према странци, обавезама и борби за политику СНС и Вучића. Једнаком снагом се борим за политику странке и зато и јесам мета њихових напада, а доказ за то можете да видите у вашем првом питању.