Припрема...

14. октобар 2014.

Коштуничин одлазак је велико разочарење


_kostunica_49d82028Потпредседнику ДСС-а Миленку Јованову, који се, како наводи за „Дневник”, својевремено учланио у странку због позивања на демократске принципе и политике Војислава Коштунице, образложење бившег лидера да странку напушта због тога што ће политичка неутралност бити замењена идејом „суверенизма” чини се доста неуверљивим.

– Ниједна запета у програму странке није померена! Суверенизам значи да Србија сама доноси своје одлуке. Да буде суверена држава на својој територији, а не да се одлуке за њу доносе у Бриселу, Вашингтону или страним амбасадама у Београду. Јер, да би Србија постала неутрална, мора да буде суверена. Ако неко мисли да држава може бити неутрална када Брисел и Вашингтон диктирају политику, тај се грдно вара – каже Јованов, додајући да му због свега тога није савим јасна Коштуничина одлука.

Сматра да Коштуничина одлука неће утицати на рад и деловање посланика ДСС-а у Скупштини Војводине.

– Дакле, то је за мене веома велико разочарење, али то не мења ствари. Идемо даље. Одлучније можда него што смо радили јуче. Сутра ћемо показати да ДСС има шта да понуди. Странка не може бити организација која ће да служи за било чије поткусуривање – поручио је Јованов.

http://www.dnevnik.rs/politika/kostunica-napustio-dss