Припрема...

29. септембар 2019.

Лицемерна ректорка


Иванка Поповић каже да током блокаде седишта Београдског универзитета није тамо видела опозицију. Саговорници Kурира наводе да је њена изјава лицемерна, јер су на мрежама данима објављиване фотографије и снимци посета Обрадовића, Лутовца, Тепићеве, Миљуша…

Ректорка Универзитета у Београду Иванка Поповић тврди да нема информације да је су представници опозиције, пре свега они из Савеза за Србију (СЗС), улазили у Ректорат приликом недавне блокаде. Међутим, фотографије политичара је у томе демантују!

Саговорници Kурира оцењују да је овим потезом ректорка Поповић показала лицемерје, те да је подлегла притисцима опозиције и СЗС Драгана Ђиласа.

Зграду Ректората су током протеста студената из „Један од пет милиона“ посећивали чланови Странке слободе и правде (ССП) Драгана Ђиласа, са кесама пуним намирница долазио је и Бранко Миљуш, високи функционер Савеза за Србију. На истом месту виђени су и Срђан Миливојевић из ДС, али и лидери ДС Зоран Лутовац, Двери Бошко Обрадовић, као и Мариника Тепић из ССП. Последњи опозициони политичар који је посетио студенте био је Сергеј Трифуновић, лидер Покрета слободних грађана.

Потпредседник СНС Миленко Јованов оцењу је да је њен потез доказ да је потпала под утицај опозиције и да се сврстала на једну страну, уместо да штити сопствену аутономију и интегритет.

Мислим да ректорка треба хитно да поднесе оставку, јер више није у стању да заштити ни лични интегритет, а камоли аутономију и интегритет Универзитета. Мучно је гледати понижавање које јој приређује Ђилас са својим омладинцима и као да им није било довољно што је дванаест дана нису пуштали да уђе у сопствену канцеларију и зграду у којој ради, него сада у страху од њих не сме да каже ни да је видела оно што је видела цела Србија. Тужно, заиста – наводи Јованов.

Извор: Курир