Припрема...

7. новембар 2014.

ЛСВ у Секретаријату за пољопривреду је највећа елементарна непогода


Untitled-1Посланици Скупштине АП  Војводине изгласали су у понедеља, већином гласова, реконструкцију Покрајинске владе. За реконкструкцију Покрајинске владе гласала су 63 посланика из Демократске странке, Лиге социјалдемократа Војводине, као и посланици који су прешли у странку Бориса Тадића, а сада се поново приклонили ДС-у, и двоје донедавних посланика СНС и СРС. Против је било 36 посланика опозиције, из СНС, СПС, и ДСС, док шест посланика СВМ није учествовало у гласању.

Потпредседник ДСС и посланик у Скупштини АП Војводине Миленко Јованов, рекао је за ,,Кикиндске новине” да несугласице између СВМ-а и осталих странака у покрајинској власти трају већ неко време.

Посебно је сукоба било између ЛСВ-а и СВМ-а, где је изречено доста тешких речи са обе стране. Мислим да треба сачекати још неколико дана да бисмо знали да ли ће уследити још једна реконструкција која ће значити искључење СВМ из владајуће коалиције. У оба случаја ће много већи утицај имати странка Ненада Чанка, што говори да ће политика подржављења Војводине у идентинтетском и институционалном смислу бити још више заступљена – рекао је Јованов.

Наводи да је веома лоше што ће ЛСВ, која је очајно управљала Секретаријатом за пољопривреду, поново добити могућност да се иживљава над позамашним буџетом овог Секретаријата.

ЛСВ у Секретаријату за пољопривреду је највећа елементарна непогода која може да задеси пољоприведнике у Војводини. Иначе, трговина посланичким мандатима у Скупштини Војводине траје готово од самог почетка мандата овог сазива. И посланичка група ДС и она формирана око СНС имале су и долазака и одлазака. Одговор на питање да ли ће Покрајинска влада остати до краја мандата, на жалост и срамоту, зависиће не од политике, већ од тога ко ће у наредном периоду бити спремнији у чувању својих посланика и истовременом привлачењу оних са супротне стране – закључује Јованов.

Убава Ђого/Кикиндске новине