Припрема...

23. април 2023.

Лутовац и Зеленовић најављују рушење Вучића


Копредседник покрета „Зaједно“ и некадашња перјаница жутих Небојша Зеленовић најавио је „рушење Вучића’’ на свом званичном Твитер профилу.

0н се фотографисао насмејан заједно са Зорaном Лутовцем, председником ДС-а, и у опису слике написао – „Рушимо Вучића!”

Смешна слика је, подсетимо, уследила након што је председник Србије поручио целокупној опозицији да скупи 85 посланика и да ће онда он замолити исто толико посланика из СНС да гласа за то да се иде на референдум на којем би се проверио њихов легитимитет, који је по Лутовцу упитан.

– Али онда ћемо имати и друге изборе – рекао је Вучић, коментаришући изјаву председника Демократске странке да би шеф државе морао да провери свој легитимитет на председничким изборима. Вучић је тада објаснио и да за проверу легитимитета председника постоји уставна процедура.

– Ево, урадићемо овако. Потребно је две трећине посланика да се изјасни о томе да желе проверу легитимитета председника Републике и да се иде на референдум – да ли сте за смену председника или не – рекао је Вучић

Коментаришући Зеленовића и Лутовца, шеф посланичке групе СНС у Скупштини Миленко Јованов рекао је:

– Само нека они раде свој посао, а ми ћемо свој. Пре неки дан је председник Вучић отворио сјајну фабрику „Бизерба“ у Ваљеву. Данас можемо да видимо колико је оснажена наша војска и каквим све оруђима и оружјима располаже, а то је директна последица рада и ангажовања председника Вучића. Дакле, председник ће и даље сваког дана да се бори за Србију, а они нека наставе да покушавају да га саплету, сруше и сломе. Ипак, коначну реч о њиховим намерама ће дати народ, а после тога нисам сигуран да ће тако позерски да се церекају и кревеље.