Припрема...

27. децембар 2018.

Лутовац почео са упадицама, па побегао


Док год политичка дебата не буде цивилизована, бићемо сви губитници: и они који је напуштају, и они који учествују у њој, и ми који је посматрамо.

Победник неће бити ни лидер ДС-а Зоран Лутовац који је прексиноћ усред мучне расправе напустио емисију „Упитник“ на РТС-у ни потпреседник СНС-а Миленко Јованов, који је остао у студију, а ни гледаоци, који су све то посматрали.

До инцидента у емисији „Упитник“ је дошло када је био ред на Лутовца да говори, а Јованов почео да му упада у реч, због чега је председник ДС-а тражио од водитељке Оливере Јовићевић да реагује. Она је одговорила Лутовцу да „мора да уђе у дебату“, али и скренула пажњу Јованову на понашање. Потпредседник СНС-а је потом рекао да ће престати с упадицама, али је ипак наставио чим је Лутовац проговорио. Лидер ДС-а је тада устао и одлучио да напусти емисију.

С друге стране, Јованов сматра да није одговоран за инцидент.

– Ако погледате снимак целе емисије, видећете да је у 15 минута и 20 секунди Лутовац први прекинуо мој говор. Покушао је да буде уредник емисије. Ја сам тражио од водитељке да ме не прекида, а она је рекла „браните се“. И ја сам то и радио јер волим динамичне дебате. Шта ја могу, кад се боље браним него што ме он напада. Не могу да будем глуп да би он испао паметан – каже за „Блиц“ Јованов.

Потпреседник СНС-а и даље тврди да је Лутовац изрежирао проблем.

– Индикативно је да у последњих седам дана представници Савеза за Србију три пута праве инциденте. Прво је Борислав Новаковић упао у Скупштину Војводине и урлао, потом је Драган Ђилас у скупштини Београда рекао шефу одборничке групе СНС-а „магарчино једна“ и напустио скупштину да би сада Лутовац напустио емисију. Јасно је да све то раде смишљено јер желе делегитимизацију свих институција и да револуцијом дођу на власт пошто не могу путем избора – наглашава Јованов.

Извор: Блиц