Припрема...

1. октобар 2019.

Малог руше јер им није дао паре!


Професор и бизнисмен Раша Kарапанџа, који из иностранства пљује по Србији, највише на Твитеру, из личног анимозитета води опасну кампању против министра финансија Синише Малог, оптужујући га да је плагирао свој докторски рад. Све то, како показују сазнања до којих је дошао наш лист, зато што је Мали својевремено, док је био у Управном одбору Kомерцијалне банке, одбио посао са његовом компанијом.

Наиме, овај професор Европске школе за бизнис сувласник је компаније ЦИФ (Центар за инвестиције и финансије), која је производила софтвер риск гард (риск гуард) за мерење и управљање финансијским ризицима. – Синиша Мали, који је у то време био на челу Управног одбора Kомерцијалне банке, није желео да купи софтвер од њих јер је сматрао да он не ваља. То се касније и испоставило као тачно. Ту је све и почело. Од тада Kарапанџа има лични анимозитет према Малом. Kако нема шта друго да прича против њега, јер откако је Мали на челу Министарства финансија, држава има суфицит и све друге добре параметре, он покушава да доведе у питање његово академско звање – прича добро обавештени саговорник Српског телеграфа из банкарских кругова. Према речима нашег саговорника, неколико банака које су купиле спорни софтвер од ЦИФ на крају њим нису биле задовољне, те је Мали својевремено очито донео добру одлуку.

Потпредседник СНС Миленко Јованов сматра да је читав случај „Kарапанџа“ интересантан, те да би требало дубље истражити позадину свега.

Не би ме изненадило да је због неоствареног интереса ударио на Синишу јер цела та екипа око Драгана Ђиласа, Вука Јеремића и осталих све ради само из личног интереса. Њима нити је стало до грађана нити до државе, већ све раде по оној доброј старој „има ли мене ту“. Пошто одлуком Синише Малог није успео да узме паре, он је очито решио да му се освети тако што ће на овај начин покушати да уруши његов кредибилитет – каже Јованов.

Извор: Српски телеграф