Припрема...

24. септембар 2019.

Мандати по заслугама


Из СНС све гласније поруке да коалициони партнери имају превише места у парламенту. Јованов: Мало се посланика бори за заједничку политику

СВАКИ четврти посланички мандат, који је освојио тим око напредњака на изборима 2016. године, припао је њиховим коалиционим партнерима. Ако је судити према речима функционера СНС у последње време, партнерске странке овакву поделу колача нису оправдала. Зато, како предлажу министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и њен страначки колега Владимир Ђукановић, на наредним изборима карте морају другачије да се поделе.

Миленко Јованов, потпредседник СНС, сматра да треба добро анализирати допринос коалиционих партнера, како у погледу гласова које доносе, тако и њиховог понашања након избора, као и колико се боре за заједничку политику и колико су спремни да је спроводе.

– Не треба се унапред одрицати било кога, али мислим да смо у прошлости били превише дарежљиви и попустљиви. Када погледате парламент, лако можете да видите да се у њему боре посланици странке Александра Вулина, Марјан Ристичевић и један једини посланик партије Расима Љајића Владимир Маринковић.

Ако је то допринос који наши партнери са листе могу да дају, онда им позиције треба довести у раван с тим – рекао је за „Новости“ Јованов.

Извор: Вечерње новости