Припрема...

19. март 2024.

Мариника и Пајтић истовремено били у Влади и у Скупштини


[vc_row][vc_column][vc_column_text]

То је интересантно за перформанс опозиције, отуда та цела ујдурма коју су направили. Требало је одмах на почетку седнице, кад је гледаност највећа, да нам велики правни стручњак саопшти своје тумачење Устава и закона како овде није ништа по Уставу и закону, а кад је био његов шеф Млађан Динкић, било је по Уставу и закону. И кад је био Мирко Цветковић и онда је било по Уставу и закону, и кад је био Бојан Пајтић и онда је било, сад од‌једном није.

Устав се од тада није мењао, нити су се мењали закони, а они у истој ситуацији траже различито понашање. То је неприхватљиво. Арбитрарно тумачење је недопустиво, они траже тумачење аката у складу са својим политичким интересима, а то се неће десити.

Ево вам и пример. Бојан Пајтић, као председник Покрајинске владе у техничком мандату, целог јуна месеца водио је Покрајинску владу у техничком мандату и био је шеф је посланичке групе Демократске странке у овој сали. И то није кршење Устава? А ко је седео, заједно са Бојаном Пајтићем 2016. године овде у парламенту као посланица Лиге социјалдемократа Војводине и у том тренутку покрајинска секретарка за спорт? Па, Мариника Тепић. Ни то није било кршење Устава, је ли тако? И то је било по Уставу тада.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]