Припрема...

19. март 2024.

Мариника и Пајтић истовремено били у Влади и у Скупштини


То је интересантно за перформанс опозиције, отуда та цела ујдурма коју су направили. Требало је одмах на почетку седнице, кад је гледаност највећа, да нам велики правни стручњак саопшти своје тумачење Устава и закона како овде није ништа по Уставу и закону, а кад је био његов шеф Млађан Динкић, било је по Уставу и закону. И кад је био Мирко Цветковић и онда је било по Уставу и закону, и кад је био Бојан Пајтић и онда је било, сад од‌једном није.

Устав се од тада није мењао, нити су се мењали закони, а они у истој ситуацији траже различито понашање. То је неприхватљиво. Арбитрарно тумачење је недопустиво, они траже тумачење аката у складу са својим политичким интересима, а то се неће десити.

Ево вам и пример. Бојан Пајтић, као председник Покрајинске владе у техничком мандату, целог јуна месеца водио је Покрајинску владу у техничком мандату и био је шеф је посланичке групе Демократске странке у овој сали. И то није кршење Устава? А ко је седео, заједно са Бојаном Пајтићем 2016. године овде у парламенту као посланица Лиге социјалдемократа Војводине и у том тренутку покрајинска секретарка за спорт? Па, Мариника Тепић. Ни то није било кршење Устава, је ли тако? И то је било по Уставу тада.