Припрема...

16. август 2021.

Мариника промотерка антисрпске хистерије


Антисрпски ангажман Тепићеве у смеру притисака ка признавању геноцида у Сребреници започео је још јуна 2016. предлогом резолуције који је упућен Скупштини Србије

Мариника Тепић, потпредседница Странке слободе и правде и десна рука лидера ове партије Драгана Ђиласа, доследна је једино у мржњи према Србима, којима, како она сматра, треба обезбедити трајни белег геноцидности.

Деловање Тепићеве препознали су и поједини медији у БиХ, па је једном приликом дала велики интервју за подлистак БХ Дани сарајевског дневног листа Ослобођење, где је поново Србе окривила за наводни геноцид у Сребреници, о чему је Објектив већ писао.

Потпредседник СНС Миленко Јованов каже за Објектив да Тепићевој није битна ни квалификација дела за које би да оптужи цео српски народ, као ни његова суштина.

Важно је рећи да се она ових ставова никада није одрекла, да их никада није довела у питање, па је јасно да она и данас мисли исто. Њој је важно да се овим екстремно антисрпским ставовима препоручи одређеним круговима ван Србије, што је устаљена пракса у другосрбијанским и грађанистичким круговима који просто презиру сопствени народ и сматрају да није важно борити се за наклоност народа, већ за наклоност странаца, пошто верују да ће их странци, а не народ довести на власт. На овај начин она њима жели да се представи као особа која је апсолутно спремна да изговори и уради баш све што они смисле и пошаље им поруку да нема лествице коју она неће прескочити у жељи да им се додвори – истиче Јованов.