Припрема...

24. јун 2021.

Мариника Тепић призива крв и покушава унапред да оптужи власт


Мариника Тепић, потпредседница Странке слободе и правде (ССП) Драгана Ђиласа, индиректно је позвала на насиље и хаос у Србији, а све с циљем рушења легално и легитимно изабране власти.

Она је, наиме, гостујући на једној телевизији најпре изјавила да ће она и њена политичка групација „третирати дијалог као свети инструмент“, да би потом изрекла индиректну претњу.

– Знам да је многима доста свега и све се чешће чује – ово се неће завршити без крви. И то се олако изговара у односу на заправо, кад би тако било. Али ја не знам како бих живела с тим да неко изгуби оца, сина, брата, а да ми кроз дијалог нисмо учинили све да то не буде једини пут – рекла је Тепићева.

Потом је поново покушала да релативизује овај позив на насиље, да би на крају опет потврдила да се спрема хаос у Србији, покушавши у старту да за то окриви власт.

– Због тога морамо до последњег покрета ластиша, игре нерава и стрпљења да се потрудимо да дођемо до предизборних услова. Ако не, одговорност ће бити на власти – закључила је она.

Потпредседник Српске напредне странке (СНС) Миленко Јованов за Kурир поручује да неће бити крви, те да ничија глава неће пасти због политике, а власт ће се, како каже, и даље добијати и губити на изборима, „ма шта причали Ђиласова радница и њен газда“.

– Међутим, важно је да људи обрате пажњу на ових неколико ствари које је изговорила. Прво, она каже како ће страдати нечији „отац, син и брат“. Дакле, ни она, ни Ђилас, не мисле да у те крваве сукобе које призивају воде своје очеве, браћу и синове, него туђе, нечије. Њихове ће да склоне негде на безбедно, а ове мање вредне ће да пошаљу да страдају, да би Мариника и Ђилас дошли на власт. Друго, она нема никакав проблем с тим што би ти људи страдали, него би јој само био проблем да она, Ђилас и екипа нису, као, покушали да воде некакав дијалог – сматра Јованов.

Додаје да је ово један потпуно изопачен начин размишљања, једног „монструма, толико жељног власти да нема никакав проблем да на ту власт дође преко лешева „очева, браће и синова“ других људи“.

– Добро је да народ у Србији види о каквим се људима ради и да су крв и лешеви оно што нуде грашанима Србије. Ми у СНС сматрамо да ничији отац, брат и син не треба и не сме да страда због политике. Ми нећемо ничију децу у сандуцима. А грађани Србије треба да буду мирни, јер Србија је довољно озбиљна да спречи да овакве монструозне конструкције постану реалност – закључио је Јованов.