Припрема...

10. новембар 2022.

Ми радимо за народ, а не за самопромоцију


Наш посао је да радимо за народ, а не на самопромоцији, поручио је шеф посланичке групе Српске напредне странке Миленко Јованов поводом последњих иступа појединих опозиционих посланика.
Посланица ДС Татјана Манојловић одржала је данас конференцију за новинаре у Скупштини Србије на којој је оптужила Јованова да је рекао да је она сарадник премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија.
Јованов за Тан‌југ одбацује такве тврдње и оцењује да посланици опозиције данима покушавају да скрену пажњу на себе изводећи перформансе због којих добијају простор у медијима, те да се чак тиме и хвале по скупштинским ходницима.
“Чињеница је да постоји снимак, нисам се њој обраћао. Ради се о перформансима, сваки дан имамо нови перфоманс, а највише од посланика из ДС и Народне странке. Пре два дана смо имали ситуацију да је посланица Драгана Ракић ничим изазвана, усред говора Ане Белоице, устала и почела да виче и то је трајало три минута. Присуствовали смо нервном слому. Заиста не грешим када то кажем. Било је страшно за гледање”, рекао је Јованов.
Он каже да је данас, такође, ничим изазвана, посланица Манојловић устала и викала на сред сале док је говорио посланик СНС Ђорђе Тодоровић.
Јованов је потом појаснио о чему је говорио.
“Имамо једну политичку ситуацију. Политички оно исто што говори Аљбин Курти у Приштини, говоре одређени представници политицких странака у нашем парламенту. Дакле, та теза је следећа: Сви Срби на Косову и Метохији, а посебно на северу КиМ, су жртве криминалаца из реда српског народа и они су највећи проблем, а Курти ће да заштити те Србе од Срба. То је поента и ту тезу ми слушамо сваког дана”, рекао је Јованов.
Он додаје да се свакодневно криминализују представници Срба на КиМ и пита посланицу Манојловић да ли се на тај начин угрожавају њихови животи?
“Очигледно присуствујемо новој ситуацији у паралменту која се огледа у провокацијама, иживљавањима, упадањима у реч, прављењу перформанса, прекидањима говорника. Ово до сад нисмо имали”, рекао је Јованов.
Оценио је да ће посланици опозиције још неко време покушавати да на екстреман начин скрену пажњу својих медија на себе који, такође подижу атмосферу вређајући посланике СНС на бруталан начин.
“Оно што у име СНС-а желим да поручим јесте да не постоји начин да нас испровоцирају“, рекао је Јованов, додајући да они представљају грађане.