Припрема...

17. новембар 2022.

Миленко Јованов апсолутни рекордер у обраћању у Скупштини


Прошло је 105 дана откад је 13. по реду сазив Народне скупштине Србије почео са радом, а за то време чак 91 посланик није проговорио ни једну једину реч! 

Имајући у виду да просечна посланичка плата износи 135.00 динара, испада да је сваки од њих за ово ћутање у парламенту до сад добио око 405.000 динара.

Грађанима и колегама у парламенту је једном имало да каже нешто око 50 посланика, а међу њима су: оперска дива Јадранка Јовановић, продуцент и водитељ Лав Григорије Пајкић, млада нада СНС Сташа Стојановићи посланица с дугим посланичким стажом Дубравка Филиповски.

С друге стране, убедљиво највише времена за говорницом провели су посланици са листе „Александар Вучић – Заједно можемо све“, који су се обратили 329 пута. Следе посланички клубови Демократске странке са 192 обраћања и Народне странке са 189.

Социјалисти се нису пуно прославили са укупно 48 говора, а најмање времена за скупштинском говорницом провели су посланици из Савеза Војвођанских Мађара – 17 и посланици из Социјалдемократске партије Србије са свега 16 обраћања.

Апсолутни рекордер са више од 136 говора је шеф посланичке групе СНС у Скупштини Србије Миленко Јованов.

Са дупло мање говора (61) следе га Ивана Паралич из Народне странке и Маринка Тепић из Странке слободе и правде са 38 обрачања.