Припрема...

3. јун 2016.

Миленко Јованов – потпредседник СНС


  • ВУЧИЋЕВА ДЕСНА РУКА
  • Поред Кикинђанина Миленка Јованова, Александар Вучић за потпредседнике предложио је, а Скупштина СНС подржала, Марију Обрадовић, Марка Ђурића и Милоша Вучевића

У суботу је у Београду одржана Изборна скупштина Српске напредне странке, на којој је Александар Вучић једногласно подржан од 3.862 делегата за наставак вођења владајуће странке и у новом мандату. Вучић је на Скупштини најавио формирање Владе која ће радити у интересу Србије, а не било које партије и одговорио онима који тврде да се СНС наводно није профилисала:

Знају да смо успели да сачувамо образ и независност Србије. СНС је Србију ставила испред странке – нагласио је Вучић.

На предлог Александра Вучића за потпредседнике Српске напредне странке изабрани су Марија Обрадовић, Марко Ђурић, Милош Вучевић и наш суграђанин Миленко Јованов. Два потпредседничка места остала су упражњена. Иако су поред Јованова актуелни градоначелник Новог Сада Вучевић и директор Канцеларије за Косово и метохију Ђурић, утисак је да је некако баш његово именовање изазвало највише реакција, а Јованов је од свe четворице, у данима након Скупштине СНС, најприсутнији у медијима. Пре заузимања потпредседничке функције у странци, било је планирано да постане шеф посланичке групе напредњака у Скупштини АП Војводине и одборника у СГ Кикинде. Да ли ће се сада нешто променити, показаће дани пред нама. Конститутивна седница АП Војводине заказана је за данас.

Иако је Ваше напредовање у страначкој хијерархији било најављивано последњих месеци, колико Вас је ово именовање изненадило?

Пре свега овај избор представља, са једне стране огромно поверење које треба оправдати радом, посвећеношћу и залагањем, а са друге сам уверен да читава Скупштина Српске напредне странке представља историјску прекретницу на политичкој сцени Србије, јер никада, ниједна странка и ниједан лидер нису урадили оно што је у суботу урадила СНС и Александар Вучићнакон бриљантне победе, након освојених више од 1,8 милиона гласова, кренуло се у промене у странци, како би се још боље и још марљивије радило, јер се само тако могу остварити нове победе како за СНС, тако и за Србију. Е, тако изгледа етика одговорности на делу, када се преиспитујете онда када сте најбољи. За разлику од оних који о етици и одговорности причају, на одговорност и напуштање фотеља не помишљају чак и када знају да их народ неће и када једва прелазе цензус.

Избором потпредседника у потпуности је испуњено Вучићево обећање да ће странку водити млади и енергични људи. Колико енергије ће бити потребно да оправдате указано поверење?

Биће потребно пуно рада и посвећености да би Српска напредна странка наставила да јача и наставила да буде најјача политичка снага у Србији. На свима нама је да заједно са свим другим људима у СНС дамо свој допринос борби да Србија настави да побеђује, да очува стабилност, и постане модерна, нормална и уређена држава.

Сматрате ли да је Ваша потпредседничка функција у одређеној мери и признање успешном раду кикиндског одбора СНС?

Кикиндски одбор СНС је, захваљујући озбиљном раду великог броја људи, на претходним изборима постигао одличне резултате. Свакако није одмогло што припадам таквом одбору.


КИКИНЂАНИ НА ФУНКЦИЈАМА У СНС

Миленко Јованов биће и једини Кикинђанин у новом саставу председништва Српске напредне странке. Поред њега, у Главном одбору СНС присутни су градоначелник Кикинде Павле Марков, начелник Округа Никола Лукач, народна посланица Александра Мајкић и народни посланик др Бранислав Блажић.

 

http://kikindske.rs/aktuelno/politika/potpredsednik-sns-milenko-jovanov/8614