Припрема...

19. фебруар 2019.

Милојко Пантић тера људе из Србије!


Новинар Милојко Пантић је на протесту „1 од 5 милиона” у Kикинди поручио Александру Вучићу, председнику Србије и лидеру СНС-А, да Србија није његов дом, истакавши да је Вучићев дом у Босни, одакле породица Вучић води порекло, те додао да је Србија дом Србијанаца. Саговорници „Ало!” поручили су да овај говор Милојка Пантића представља чист фашизам.

Наиме, новинар Милојко Пантић био је један од говорника на протесту у Kикинди, а у свом говору осврнуо се на изјаву председника Вучића да је цела Србија његова кућа.

– Узурпатор свега постојећег у Србији изјавио је у Шапцу да је цела Србија његов дом, а ја му у ваше име пријатељи слободне и демократске Србије поручујем: „Твој дом је у Чипуљићима крај Бугојна у Босни”, а Србија је дом нас Србијанаца које си ти са својим државним разбојницима заробио и наших Војвођана којима си узео аутономију – казао је Пантић.

Миленко Јованов, потпредседник СНС-А, казао је да то не само што је ужасна и опасна порука која показује да Ђиласови људи почињу да деле Србе на то ко потиче из ког краја, већ је и фашистичка.

– Таква појава на „грађанским протестима” пребројава крвна зрнца Србима по основу порекла!? Истовремено се хвале подршком коју им пружају хрватски и албански медији и политички активисти и смета Вучић, који је рођен у Београду, али су му преци из Чипуљића код Бугојна, где су побијени само зато што су Срби. Зар они који нису, како кажу, „Србијанци и Војвођани“треба и у Србији да очекују прогон и проглашавање за грађане другог реда? Хоће ли Ђиласове присталице Србе на тракторима да протерују из Србије?! Мало смо протеривани и убијани зато што смо Срби, па треба и међусобно да се побијемо? Још је горе што је то изговорено у граду у којем је бар половина становника или рођена у на подручју Босне, или води порекло из Босне. Најзад, могу само да мислим какву би ови људи политику водили према Републици Српској, када им сметају и потомци људи који су из тих крајева! – казао је за „Ало!” Јованов.

Извор: АЛО