Припрема...

12. јануар 2021.

Министар на костима Срба покушао да изгради луксузни објекат


Уместо да се на том месту изгради Меморијални центар посвећен сурдуличким мученицима, планирано је велелепно здање које би се користило у комерцијалне сврхе

На сајту Општине Сурдулица, у јуну прошле године, освануо је нацрт урбанистичког плана о градњи комплекса на месту ликвидације Срба у Првом светском рату, али је, како сазнаје штампано издање листа Објектив, Завод за заштиту споменика културе Ниш то блокирао.

Урбанистички пројекат је наишао на забрану од стране ове институције која је упутила допис Општини где се истиче да предметна локација јесте део меморијалног комплекса и да као таква не може да буде простор на коме ће се такви радови изводити. И тако је неславно пропао план министра Новице Тончева да заради неке паре.

Потпредседник СНС Миленко Јованов у изјави за Објектив упитао је одакле идеја да се на стратишту на коме је страдао велики број људи, фактички на костима тих људи, диже тржни центар.

,,Мислим да би много прикладније било да господин Тончев на том месту изгради Меморијални центар, где би на достојанствен начин могла да се ода пошта страдалима и да се тако данашња генерација одужи онима који су својим животима платили нашу слободу”, подвлачи Јованов.