Припрема...

19. октобар 2019.

Министар плаћа да пљују Вучића!


Ово је могуће само у Србији: министар у републичкој влади финансира текстове у којима се жестоко пљују владајућа странка (СНС) и њен председник, уједно и први човек државе, Александар Вучић.

У овој причи, која се граничи са надреалном, главни актер је министар културе и информисања Владан Вукосављевић, чије је министарство дало паре недељнику НИН, за пројекат „НИН досије: Лажне вести и говор мржње на Интернету – претња слободи и демократији“. Али, како се испоставило, бар по тексту у најновијем броју овог недељника, највећа претња за слободу и демократију су Српска напредна странка и Александар Вучић.

У чланку под насловом „Ботови и пработови“ СНС се оптужује да организује мрежу ботова да би блатио политичке противнике, уништавао људима животе, величао Вучића и слично (погледајте оквир). Од министра Вукосављевића, нажалост, у петак нисмо успели да добијемо одговор на питање да ли је нормално да државни орган финансира пљување власти у држави. Из Министарства културе и информисања стигао нам је следећи допис:

– Недељник НИН добио је на конкурсу за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја за штампане медије и сервисе новинских агенција у 2019. години средства у износу од 900.000 динара за реализацију пројекта „НИН Досије: Лажне вести и говор мржње на интернету – претња слободи и демократији“.

Миленко Јованов, функционер СНС, за Српски телеграф каже да ово министру није први пут: – Мени није нормално, министру изгледа јесте, а ово му није први пут. Очигледно да од свега што подразумева културу и информисање у овој земљи његову пажњу некако највише задобијају они који најодвратније пљују по Вучићу и странци која га је предложила на место министра. Не знам да ли то ради случајно или свесно плаћа да се о њему ћути, а да се пљује по Вучићу и СНС. Уколико је ово друго случај, онда је то бескрајно покварено и подло – констатује Јованов.

Извор: Српски телеграф