Припрема...

28. новембар 2017.

Морају се испитати наводи о паралелним службама


Скупштина Србије морала би под хитно да оснује анкетни одбор који би испитао истинитост свих шокантних навода из отвореног писма лидера ДЈБ Саше Радуловића о постојању паралелне службе безбедности коју је још 2004. основао ДС, а за коју је наводно радио и Саша Јанковић.

Стручњаци поручују да парламент и други надлежни државни органи не смеју да игноришу Радуловићеве тврдње и да неко мора да одговара – или Јанковић ако је стварно био шпијун и сарађивао са некаквом паралелном тајном полицијом, или Лидер ДЈБ је открио да му је Јанковић, док је био на функцији заштитника грађана, јануара 2014. рекао да ради за „паралелну службу безбедности коју је 2004. основао ДС“!

„Рекао ми је да зна да размишљам о подношењу оставке на место министра привреде и да би било добро да о томе добро размислим. Испричао ми је причу како је ДС 2004. кренула у изградњу паралелне службе безбедности, у ствари апарата за праћење и прислушкивање, и да је та служба сада јача, модернија и боље опремљена од државне, и онда је казао: ‘Ми мислимо да не би требало да подносиш оставку на место министра привреде, већ да сачекаш. ‘ Говорио је о томе да треба да се стекну безбедносни и други услови и да је до тада боље да останем унутра…“, навео је између осталог Радуловић, који је јуче новинарима поручио да је у писму „рекао све“ и да не жели више тим поводом да се оглашава.

На другој страни, уместо да демантује Радуловићеве оптужбе, Саша Јанковић је протеклог викенда изврдао конкретан одговор на питање да ли је тачно да је био шпијун Демократске странке.

Потпредседник СНС Миленко Јованов каже за Српски телеграф да је Радуловић у јавност изнео врло озбиљне оптужбе и да не би смело да се догоди да држава не реагује.

– Све мора да се испита, непоступање државних органа не би смело да се догоди, поготову што нико Радуловићеве тврдње није демантовао, ни ДС ни Јанковић – каже Јованов.

Радуловићева тврдња мора да се истражи, рекао је Јованов за Информер. Чињеница да је нико није демантовао, као ни да је нико са сигурношћу не може одбацити, довољно говори и у каквом смо времену живели.

Извор: Информер; Српски телеграф