Припрема...

8. март 2017.

Мрзимо Вучића – једини програм опозиције


„Чињеница је да је једини програм опозиције, једина идеја и једина порука да мрзе Вучића. Легитимно је да са таквим ставом изађу на изборе, али сачекајмо 2. април па да видимо шта ће грађани рећи. Наш избор је увек Србија, наш избор су грађани, што није случај са Јеремићем, Душаном Петровићем, Шутановцем и осталима. Њихову политику су грађани осетили на својој кожи. Земља је сиромашила а они су се богатили и сада опет желе да се дочепају државних институција да наставе оно што су започели.“

Миленко Јованов, шеф посланичке групе СНС у Скупштини АП Војводине и потпредседник Главног одбора Српске напредне странке саопштио је боравећи у Апатину да је Српска напредна странка максимално фокусирана на председничку кампању с обзиром да ситуација није „нимало наивна“.

„Иако неки тврде да је већ све решено. Није тако, неки кандидати су кренули у кампању много пре него што су избори званично расписани, имају финансијску подршку, и тешко ће бити супротставити се конгломерату разних интереса. На нама је да подсетимо грађане на наше резултате у претходном периоду, и на оно шта је урађено у премијерском мандату Александра Вучића.“ – рекао је Јованов.

Он сматра на су резултати једино мерило и подсетио на смањење незапослености, преко 2 милијарде евра страних инвестиција, стабилност, суфицит у буџету и раст БДП-а, као нешто што је учињено у претходном периоду и додао да је велики напредак постигнут на пољу инфраструктуре што аутоматски значи већу заинтересованост потенцијалних инвеститора.

„Инфраструктура је нешто чему се посветила велика пажња, изграђено је 138 километара аутопута, 360 километара локалних путева, уведен је директан авионски лет Београд-Њујорк, радиће се пруга Београд-Будимпешта. Добра инфраструктура је нешто што привлачи инвеститоре, ми морамо бити конкурентни на тржишту, а ситуација је неупоредиво боља у последњих неколико година од како је на чело Владе дошао Александар Вучић.“ – сматра Миленко Јованов.

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке је говорио и о локалнима темама. Као посланик у скупштини АП Војводине упознат је са радом свих општина у покрајини па тако и општине Апатин.

„Период првобитног сналажења, тачније откланања оних горућих проблема које је оставила претходна власт полако пролази, раде се многе конкретне ствари које већ постају видне, и које ће тек бити видне у наредном периоду. Могу да кажем да сам задовољан радом локалне самоуправе у Апатину.“ – каже Јованов и додаје да је веза између покрајине и локалне самоуправе веома важна, што је најбоље потврђено кроз одобрене пројекте у износу од 40 милиона динара за решавање проблема атмосферских вода и преко 8 милиона динара за пројекат санације и реконструкције спортских терена у апатинској гимназији Никола Тесла.

Јованов је нагласио да је покрајинска Влада променила приступ према општинама и да нема повлашћених као што их је било претходних година и деценија. Он је рекао да се више неће дешавати да покрајинска власт финансира локалне лидере који ће градити себи споменике за живота а које неће имати ко да одржава.

Позвао је грађане Републике Србије да изађу на председничке изборе који ће бити одржани 2. априла и подрже политику стабилности и континуитета добрих резултата у многима друштвено-политичким сферама за које је заслужна Влада на чијем је челу био Александар Вучић.

Извор: 025info.rs