Припрема...

16. март 2017.

Мржња је једини програм опозиције


Два досовска кандидата имају задатак да тугрупу врате на власт – Саша Јанковић Србији нуди Зорана Живковића и Драгана Шутановца, а Вук Јеремић гура Бориса Тадића, Душана Петровића и отпорашке плаћенике – каже потпредседник СНС-а

Предизборна кампања се све више захуктава, а потпредседник Српске напредне странке Миленко Јованов, који је и шеф одборничке групе владајуће коалиције окупљене око СНС-а у Скупштини Војводине, оцењује за наш лист да је јасно да осим мржње према Вучићу кандидати немају апсолутно никакав програм нити идеју како би водили Србију када би добили поверење народа.

– С друге стране, имате два досовска кандидата којима је задатак да на власт врати ту скупину. Тако Саша Јанковић, који је годинама злоупотребљавао функцију заштитника грађана да би себе промовисао, Србији нуди Зорана Живковића и Драгана Шутановца. С друге стране, Вук Јеремић, који данас не би ни био у Србији да је победио на изборима у Уједињеним нацијама, нуди Бориса Тадића, Душана Петровића и отпорашке плаћенике. И један и други кандидат располажу огромним новцем за кампању, али нема одговора на питање ко им је тај новац дао – наводи Јованов.

Он каже и да док ови кандидати о новцу ћуте, о својим намерама да изазову хаос и немире у Србији јавно и јасно говоре.
– Тако је Јеремић најавио да се спрема да у изборној ноћи упада у РИК, док најгрлатији љубитељи Саше Јанковића најављују даће „у Србији да се пуца као у Македонији”, поручују онима који подржавају Вучића да могу да „бирају бандеру” па се предомисле и кажу да ће ипак добити „метак у чело”, док неки други кажу да ће опет бити шамарања и пребијања као у случају Драгољуба Милановића. Један други кандидат, без икаквог права, упада на седнице Републичке изборне комисије – истиче Јованов.

Он замера да ни за једну једину набројану чињеницу није било никакве осуде или захтева да државни органи реагују, а камоли ограђивања кандидата. То јасно говори о томе, оцењује Јованов, да неки људи имају план да у Србији изазову хаос и да дестабилизују Србију.
– Као да некоме не одговара што се Србија извлачи из блата па по сваку цену жели да је врати у жуто блато у које умало до краја није пропала – закључује.

Извор: Ержебет Марјанов / Новосадски репортер