Припрема...

4. децембар 2016.

Најјачи смо када нас нападају


Александар Вучић направио је прави бум када Вас је предложио за потпредседника СНС-а, како сте упознали лидера странке и шта Вам је тада рекао?
Упознали смо се у априлу 2013. године на неком састанку. Није било прилике за дужи разговор. Увек сам га поштовао као човека огромне енергије, и одлуцности да увек ради више, и што себе никада не штеди без обзира о чему се ради. Откако знам за њега, знам га као великог борца, радника и да се непрестано усавршава и учи.

С ким се у странци највише дружите – с ким сте најближи?
Упознао сам много дивних људи у Српској напредној странци и трудим се да са свима имам добар однос, јер смо сви на истом задатку и имамо исти циљ, а то је модерна, уређена и економски снажна Србија.

Колико су тачне приче да у напредњацима постоје Томини и Вучићеви људи?
Ова теза је већ толико пута демантована, да би свака изјава у том правцу била сувишна.

Вас су одмах прозвали Вучићев млади лав, како сте прихватили тај надимак?
Нисте сасвим у праву. Читава једна нова генерација политичара из Српске напредне странке је тако названа. Ради се о младим, образованим и посвећеним људима који желе да допринесу јачању Србије на свим пољима. Да би се у тој борби успело, потребни смо сви, а свако од нас је у обавези да да све од себе. Једино тако можемо да дођемо до циља.

Познати сте као човек који је оштар на речима и без длаке на језику, да ли Вас се у странци плаше, или да ли Вас се боје противници?
Наравно да се у СНС мене нико не плаши, нити има разлога. СНС је странка храбрих и одлучних људи који се сваког дана боре за бољу Србију. Странка људи које нападају разне интересне групе које имају циљ да Србију врате у прошлост, време лоповлука, пљачкашких приватизација, да власт буде слуга разних страних и домаћих моћника, да се разне политичко-тајкунске групе богате док пљачкају народ и понижавају Србију. То нећемо дозволити. Напредњаци су најјачи када нас нападају. Што су већи напади, ми се више боримо и радимо. Са друге стране, политичке противнике не пљујем, не псујем им мајку, или оца, не уносим им се у лице, не насрћем физички, а пошто све то они раде, можда се плаше када неко то не ради, или када им се предочи аргументована критика и каже истина у очи.

untitled-2Ко Вам је, од политичара из опозиције највећи политички притивник?
Никада нисам доживљавао бављење политиком као борбу против људи, већ сам се трудио да своје политичке идеје представим народу на најбољи начин. Нажалост, у данашњој опозицији је приметно одсуство политике, а присуство личне мржње, вугарности, дивљања, острашћености. Показали су да знају само да лажу и мрзе Вучића и СНС, и ништа више.

Како коментаришете дешавања у Скупштини Србије и честе скандале у њој?
Ради се о покушају људи који немају политику, нити било какву идеју о томе како би Србија требала да изгледа, осим да се они домогну власти како би само њима било угодно, да агресивним безобразлуком буду у центру пажње и сакрију да су у политичком смислу једно обично ништа. Они су затварали фабрике, Вучић их отвара. Они су отпуштали раднике, Вучић их запошљава. Они нису знали ни да закрпе путеве, а Вучић гради нове. И шта им онда остаје него да псују, пљују и провоцирају?!

Често сте говорили о великим махинацијама и крађама у Војводини од стране Пајтића и ДС, хоће ли се нешто конкретно урадити по тим питањима или ће све остати на причи?
Колико знам, нешто је већ рађено, на неким стварима се још ради. Пустимо надлежне органе да раде свој посао… Било би трагично да шеснаестогодишња систематска и организована пљачка Војводине не добије никакав судски епилог, али наравно судска власт је самостална и независна, а ја верујем да ће бити и одговорна у одлучивању.

Све се гласније помиње да ће Србија поред председничких имати и ванредне парламентарне изборе, чак се у медијима помиње 9. април као датум, какво је Ваше мишљење о томе?
Мислим да када некима на политичкој сцени споменете изборе, као шамар да сте им лупили. Вероватно знају зашто се плаше суда народа и да народ не мисли о њима оно што мисле сами о себи.

Из СПС-а, тачније од њених функционера често долазе увреде на рачун СНС-а, да ли је према Вашем мишљењу СПС добар партнер?
Иступи њихових појединих функционера говоре да се ради о људима који јавно халабуче зато што нису задовољни сопственом позицијом. Као беба кад не добије звечку. Али је њихов наступ, пре свега, питање за ту странку и њиховог лидера.

Милутин Мркоњић је изјавио да Вучић не може бити као Тито, пар дана након што је рекао да ће за 5000 динара помоћи пензионерима од Владе купити кондоме, како то коментаришете?
Србија је много дала Мркоњићу, а он јој враћа непристојним вређањем пензионера, људи који су стварали и градили нашу државу. Већина пензионера данас, захваљујући Вучићу, има већа примања него икада. Захваљујући управо одговорним пензионерима који воле своју државу успели смо да стабилизујемо јавне финансије и бескрајно смо им захвални. Они су прави јунаци. Они су се жртвовали због своје деце и унука, а Мркоњић заборавља да су му плату давали управо ти пензионери над којима се данас бахати и вређа и државу и њих.

Шта мислите о Бранку Ружићу?
Више пута је показао да је спреман да иступа лицемерно, подло и кукавички. Зато и не мислим да се њиме ико озбиљно бави.

Да ли мислите да би Томислав Николић био добар председнички кандидат СНС-а или је то ипак Александар Вучић?
Српска напредна странка ће, када за то дође време одредити ко ће бити наш кандидат за председника Србије. До тада ћемо сваког дана радити на томе да Србија буде јача и снажнија. Нема региона у Србији у ком Александар Вучић није отворио фабрику, пут, у ком није сређена нека школа, болница, дом здравља. Док он ради, неки други не раде ништа, али сваког дана причају о томе како ће да победе на изборима.

Какве су шансе Вука Јеремића и Саше Јанковића на изборима уколико се кандидују?
Како мислите ако се кандидују? Па они су, судећи по њиховим наступима, већ победили. Само један “мали” проблем имају, а то је шта ће народ да каже.

Ко је за напредњаке највећа опозиција у парламенту Шешељ, Обрадовић или Радуловић?
Поштујем све странке којима је народ дао поверење да се нађу у парламенту, али ми се чини да су неки од набројаних постали најоштрија опозиција здравом разуму.

Коју песму у кафани наруцује Миленко Јованов?
Имам шири репертоар, који укључује низ песама из свих крајева у којима живе Срби.

Да ли би сте волели да вам је (омиљену песму) отпева Дачић?
Не.

Колики је највећи бакшиш који сте оставили музици?
Давно је било да бих се лако сетио, а сада нешто и немам времена за провод. Приоритет су породица и посао, као и већини људи.

Скенер Миленка Јованова (опишите једном речи или реченицом политичара)
* Александар Вучић – државник и нада за Србију
* Томислав Николић – актуелни председник Републике
* Војислав ШеШељ – СРС
* Ивица Дачић – ко би рек’о чуда да се десе
* Борис Тадић – бивши
* Драган Шутановац – пашњак прве класе
* Саса Радуловић – економски лешинар који је ојадио и раднике и фирме

Дарко Злојутро/АЛО