Припрема...

7. јун 2021.

Напади из СПС-а нису коректни


Иако је лидер социјалиста тврдио да је историчара сменио из Скупштине због његових опаски на рачун напредњака, очигледно да је истина мало другачија

Потпредседник СПС Предраг Марковић, доскорашњи посланик те странке који је одлазећи с те функције увредио посланике СНС, открио је да од шефа странке Ивице Дачића није добио никакву критику тим поводом.

Марковић је, подсетимо, поредећи СПС са СНС, рекао да је разлика између те две странке иста као између њега и проф. др Марка Атлагића, а замерио је и колегама напредњацима што у Скупштини критикују Драгана Ђиласа.

Да овакав однос према СНС није у реду, сматра потпредседник СНС Миленко Јованов.

– Заиста ме не занимају односи међу социјалистима и ко је коме тамо шта рекао, али мислим да такав однос према СНС није коректан и да наша странка такав однос од социјалиста ничим није заслужила. Мислим да смо ми коректан партнер, а они нека сами размисле о томе како се понашају. Посебно је важан тренутак када се овакве поруке шаљу, јер се и председник Вучић и читава Србија налазе под различитим притисцима, од питања Kосова и Метохије па надаље…

Нису сви довољно чврсти и храбри тај притисак да издрже, па се можда ради и о томе. Међутим, ако се неко оваквим изјавама препоручује некоме споља или људима из бившег режима, у реду, њихова ствар, само нема потребе да се играју ове медијске игрице и овако шаљу поруке. Довољно је само јасно да кажу шта желе, а ми ћемо ту одлуку поштовати – рекао је Јованов за Kурир.

Дачић се овим поводом јуче није оглашавао.