Припрема...

21. април 2022.

Народ неће експерименте

Информер

Ако би гласање било у недељу, Ђиласова листа имала би три одсто мање гласова него 3. априла, а све листе, осим Морамо и НАДА, пале би испод цензуса.

Ово показује најновије истраживање јавног мнења, у које је Информер имао увид. Према резултатима анкете које је спровела позната агенција, ако би избори били одржани наредне недеље, Ђиласова листа би освојила три одсто мање гласова. На другој страни, листа СНС Александра Вучића освојила би пет процената гласова више, док би СПС Ивице Дачића добио проценат више. Све остале листе, осим коалиција Морамо и НАДА, остале би испод цензуса.

Функционер СНС Миленко Јованов, на другој страни, каже да је народ добро разумео да опозиција угађа само себи и својој сујети и да им је зато и додатно пао рејтинг.

– Грађани су брзо након избора имали прилику да виде да су људи у опозицији заинтересовани искључиво за себе и да немају друге приоритете. Потпуно су неозбиљни и несвесни околности у којима се налази Србија, неспособни су да разумеју шири контекст… Неће српски народ више да експериментише својом и судбином своје деце. И зато је председник Вучић на поновљеном гласању на неким бирачким местима добио још већу подршку. Виде људи да једино он зна и уме да се избори за интересе Срба и Србије – закључује Јованов.