Припрема...

9. јун 2020.

Народ неће мржњу и агресију


Kако коментаришете одлуку дела опозиције да изађе на изборе, иако тврде да ће они бити одржани у нефер условима?

То је најбољи доказ да смо ми из СНС све време говорили истину када смо објашњавали да су смислили да бојкотују изборе зато што су били свесни да ће на њима доживети дебакл, јер немају подршку грађана нити било какву политичку идеју. Није лако супротставити се Вучићевој политици, која даје заиста озбиљне и конкретне резултате у свим областима, али се овде ради о људима који се нису ни потрудили да нешто осмисле и понуде грађанима. Понудили су мржњу и агресију, а народ то неће.

Kоме од опозиционих странака прогнозирате прелазак цензуса?

Не бих се бавио таквим прогнозама, али мислим да ће подршка грађана бити обрнуто сразмерна мржњи и насиљу које политичке странке и њихови лидери спроводе. Што више разума, идеја и политике и што мање насиља и мржње, то већа подршка.

С ким бисте могли у коалицију, ко би све дошао у обзир за сарадњу?

Народ каже „прво скочи, па реци хоп“. Да видимо најпре шта народ каже о свакој листи понаособ, а тек онда се може причати о коалицијама. Ми у СНС смо свесни задатака који стоје пред нама и искушења која су пред Србијом, као и да се лакше долази до циља када имате шири друштвени и политички консензус, него када ви гурате у једном правцу, а њих двадесет вас саплиће. Али, у сваком случају и крајње начелно, сарадња је могућа с онима који су спремни да нас прате у борби за снажну и успешну Србију.

Да се ви питате, на који начин бисте решили горућа питања, попут косовског и поново актуелизованог црногорског?

Србија се и у једном и у другом случају понаша стрпљиво, озбиљно и одговорно и мислим да би било од велике важности да се и након избора тако настави. Дакле, без олаког јуначења које би дошло на наплату Србима који живе у Црној Гори и на KиМ, али и без понижавања и снисходљивости према било коме и увек да водимо рачуна о реалном односу снага и интересима Србије и српског народа. Ни за једно комплексно питање, а оба која сте навели то свакако јесу, нема ни брзих, ни лаких решења.

Уколико би вам се указала прилика за министарско место, који бисте ресор најрадије водили?

Превише је Србија озбиљна држава да би се позиције у њој делиле зарад остварења нечијих жеља. Свестан сам тога да су персонална решења занимљива јавности и медијима, али мислим да је неупоредиво важније то каква ће се политика водити у наредном периоду. Зато сам става да је важно да сви који подржавамо Вучића и политику коју је уобличио и дефинисао дамо све од себе да се та политика спроводи свуда и на сваком месту, да Србија настави свој економски раст, да се у Србији и ради и гради, расту плате и пензије… То је, по мом мишљењу, суштина, а то ко ће где да буде је од мање важности.

Извор: Курир