Припрема...

27. новембар 2014.

Наша судбина зависи од нас самих


„Демократска странка Србије представиће јавности политичку и економску платформу око које ће окупити национално одговорне странке, удружења и појединце. Тај покрет неће за циљ имати само прелазак цензуса, већ да постане јака политичка снага која ће бити јасна алтернатива власти“, рекао је Миленко Јованов на скупу чланства општинског одбора Нови Београд.

Потпредседник Демократске странке Србије је рекао да је такав циљ достижан.

„Наша судбина зависи од нас самих. Имаћемо резултате какве будемо заслужили својим радом, квалитетом идеја и људи које предлажемо“, поручио је Јованов.

Он је оштро критиковао економску политику Владе Србије, посебно истакавши негативне последице смањивања плата и пензија.

„Србија улази у негативну економску спиралу. Власт смањује плате и пензије, грађани ће мање трошити, домаћа привреда мање производити, што ће за резултат имати отпуштања и повећање незапослености. Посебно је скандалозно што је граница за смањивање пензија 25.000 динара. Да ли су људи који имају 35.000 богаташи, па их треба додатно опорезивати“, упитао је Јованов.

Он је указао на чињеницу да скоро све одлуке у држави доноси један човек, оценивши такву праксу недемократском.

„Власт крши основна демократска начела, гуши слободу медија. У неким случајевима угрожен је и сам изборни процес“, закључио је Јованов уводно излагање након чега је уследила дискусија са окупљеним члановима.