Припрема...

4. октобар 2011.

Наставак расрбљавања Војводине


[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=mOQtX2ZAv1c&feature=feedu]

Демократска странка Србије оценила је данас да је позив грађанима који живе на територији Војводине да се на попису изјасне као „Војвођани“ покушај стварања нове државе и нације у покрајини.

Портпарол покрајинског одбора ДСС Миленко Јованов рекао је на конференцији за новинаре у Београду да се у Војводини појавила „група“ која преко билборда и друштвене мреже Фејсбук позива грађане да се изјасне као Војвођани што, како је навео, води „расрбљавању покрајине“.

„Све те егзотичне групе које ће се на попису изјаснити као Лилипутанци, Џедаји или Војвођани су интересантне и духовите себи, али је овде на делу још један покушај стварања заметка из кога ће се изродити нешто што смо већ видели у Црној Гори и што ће се завршити још једним распарчавањем Србије“, казао је Јованов.

На питање да ли имају сазнања ко стоји иза постављања билборда, Јованов је рекао да „ништа у Војводини не може да се деси без знања и подршке оних који се за све питају – (премијера Војводине) Бојана Пајтића и (председника Лиге социјадемократа Војводине) Ненада Чанка.

„То је двојац који не треба раздвајати“, рекао је он и додао да је на делу још један корак у покушају покрајинске власти и коалиционих партнера Демократске станке да увере грађане да ће се „боље живети ако је Војводина мање Србија“. Према његовим речима, оправдања да је то „регионални идентитет“ грађана не стоје јер их, како је навео, нико није позвао да се изјасне као „Банаћани, Сремци или Новосађани“. (Бета)