Припрема...

2. јун 2011.

Не може се истовремено бити и власт и опозиција


Грађани су и те како свесни да је ово власт у којој на свим нивоима, од најмање месне заједнице преко локала и покрајине до републике заједно седе Тадић, Чанак, Динкић, Дачић, Драшковић, Кркобабић и остали и да су сви они заједно одговорни за за стање у коме се држава налази и за то како се у Србији живи.

Демократска странка Србије позива чланице владајуће коалиције које подржавају протест земљорадника да, или напусте Владу у којој седе и коју подржавају, или остану у Влади и понесу одговорност за очајне одлуке које ова Влада доноси. Истовремено седење у Влади и критиковање њеног рада је најгоре лицемерје и покушај да се што пре побегне са брода који тоне, али су грађани и те како свесни да је ово власт у којој на свим нивоима, од најмање месне заједнице преко локала и покрајине до републике заједно седе Тадић, Чанак, Динкић, Дачић, Драшковић, Кркобабић и остали и да су сви они заједно одговорни за за стање у коме се држава налази и за то како се у Србији живи.

Напомињемо да су проблеми у пољопривреди логична последица политике „ЕУ нема алтернативу“ и примене ССП, којим је садашња влада дозволила да сељаци из ЕУ на нашој територији продају робу равноправно са нашим сељацима иако је пољопривредна производња у ЕУ субвенционисана са пет до десет пута више средстава од пољопривредне производње у Србији.

Поред тога влада је смањила буџет за пољопривреду, тако да ове године за сељаке издвајамо мање од 200 милиона евра, а једна Хрватска, која има три пута мање обрадивих површина, издваја 400 милиона евра.

Демократска странка Србије захтева од владе да повуче предложене мере и успостави аграрну политику која ће омогућити неопходне субвенције и малим и великим пољопривредним произвођачима у Србији.