Припрема...

9. новембар 2022.

Не постоји начин да изазовете инцидент, јер ми нећемо да реагујемо као ви


Шеф Посланичке групе „Александар Вучић – заједно можемо све“ МИЛЕНКО ЈОВАНОВ поручио је опозицији да њихово унапред испланирано непримерено понашање, уз псовање, прилажење и гурање, неће испровоцирати посланике власти на непримерену реакцију.

Поводом све чешћих неконтролисаних иступа опозиције и излива беса, уз викање, псовање, прилажење, гурање и провоцирање посланика владајуће странке на узвратну реакцију, шеф Посланичке групе „Александар Вучић – заједно можемо све“ Миленко Јованов поручио је да не постоји начин на који ће опозција испровоцирати посланике власти на непримерену реакцију.

„Желим да вам поручим нешто врло важно. Пошто се ово већ дешава трећи, четврти, пети пут, пошто сте долазили, скакали овде преко клупа и остало – не постоји начин да нас испровоцирате и да од нас добијете реакцију онакву какву желите и какву ви свакодневно приказујете. Не постоји начин да изазовете инцидент, јер ми нећемо да реагујемо. Хоћете да се шетате? Хоћете да заменимо места, је л` вам ближе овде? Никакав проблем није, опет ћемо на Административни одбор. Видим да ћете се годину дана бавити тиме ко ће где да седне и ко ће где да пролази“, поручио је Јованов.

Истакао је да нема проблем да прихвати ако је неко од посланика Српске напредне странке погрешио и да каже – извини, а затим је запитао где је граница за опозицију?

„Да ли је у реду да мени четири пута посланик псује мајку? Зашто нисте држали конференцију за штампу због тога, да заштите моју мајку, која је жена, мајка и бака? Четири пута, камера је снимила, све постоји. Шта ћемо са тим? Што се сви ограђују и сви вичу – нисам ја и ко је тај? Знате врло добро ко је тај и да ми је прво псовао мајку, а онда скочио да се бије. Али ако ћемо доследно да се држимо, зашто не кажете да није у реду да се псује мајка никоме, па онда изађете и одржите конференцију за штампу на ту тему? Нема везе што је моја мајка. Или моја мајка мање вреди од мајки које припадају вашој политичкој организацији, па она може да буде и псована и вређана и то је све у реду, али овде ћемо да реагујемо?“, коментарисао је Јованов непристојно понашање опозиције и вулгарности које износе.

Такође, поручио је и да у Скупштини седе људи који нису у стању да контролишу сопствено понашање и емоције, а који би, притом, желели да воде целу државу.

„Неће грађани Србије то никада. Tакви људи не уливају поверење. То је суштина, нема поверења према онима који нису у стању да се контролишу, који нису у стању да истрпе критику, него псују мајку и скачу овде. Они не могу да истрпе ни реплику, нису у стању да контролишу своје понашање и зато иду преко сале да се бију. Нисмо овде дошли да се физички обрачунавамо, већ да се суочавамо аргументима, ако је могуће. Ако није могуће, ви у вашем циркусу играјте сами“, закључио је Јованов.