Припрема...

10. јул 2014.

Не ваља комплетна покрајинска власт


ZGRADA SKUPSTINE VOJVODINEНОВИ САД – У Војводини не ваља комплетна покрајинска власт и зато је потребно да из ње оду све странке јер су заједнички одговорне за економско пропадање и укупно лоше стање у покрајини, изјавио је данас председник Покрајинског одбора Демократске странке Србије (ДСС) Миленко Јованов.

„У покрајини Војводини не ваља систем и не ваља власт, коју чине Демократска странка (ДС) као стожер и Лига социјалдемократа Војводине (ЛСВ) и Савез војвођанских Мађара, као њена лева и десна рука“, рекао је он на конференцији за новинаре.

Јованов је истакао да за ДСС проблем у покрајини није само ДС и њен лидер и председник Покрајинске владе Бојан Пајтић него да су проблематичне такође ЛСВ и СВМ, које су с демократама на власти пуну деценију а у мало широј владајућој коалицији су протеклих 14 година.

„Нити би ДС могла да спроводи било шта од својих сулудих идеја да није било СВМ-а и ЛСВ-а, нити би те две странке саме могле да остварују своје идеје да није било ДС-а“, навео је Јованов нагласивши да је проблематична целокупна актуелна покрајинска власт.

Због тога би требало да „падне“ не само ДС и Пајтић као „симбол покрајинске власти“, него и странке које предводе Ненад Чанак и Иштван Пастор, сматра Јованов и напомиње да ДСС остаје при ставу да се не изјашњава о актуелним „медијским“ реконструкцијама покрајинске власти.

Постоје два паралелна процеса „реконструисања“ покрајинске власти, од којих се у оквиру једног договарају, односно „тргују“ представници владајућих странака у покрајини а други је најавила СНС, као највећа опозициона странка у Војводини, навео је председник Покрајинског одбора ДС С.

Уколико се владајућа коалиција у року од 15 дана не договори о томе ко ће, уместо разрешеног Горана Јешића, бити нови покрајински секретар за пољопривреду, онда је јасно да не могу да се споразумеју о било каквој реконструкцији покрајинске власти, додао је Јованов.

Он је истовремено оценио да представници СНС ових дана „на чудан начин у политичком смислу“ позивају СВМ и ЛСВ на евентуалну будућу сарадњу и додао да грађанима у покрајини не би било ништа боље уколико би само у власти ДС била замењена СВМ-ом а остале странке остале ту где јесу.