Припрема...

5. април 2019.

Нећемо толерисати да неко виче на народ


Одборници Скупштине града сменили су Мирослава Чичулића, директора ЈП „Топлана“. Миленко Јованов: Прави разлог за смену је његово бахато понашање према корисницима даљинског грејања

ОДБОРНИЦИ Скупштине града Кикинде сменили су у петак Мирослава Чичулића, директора ЈП „Топлана“, и на његово место, у својству в. д., именовали економисту Душана Марјановића.

У скупштинском материјалу, као образлозење за смену, писало је да је Чичулићу истекао мандат, али је Миленко Јованов, шеф одборничке групе СНС, образложио да је прави разлог за то његово бахато понашање према грађанима, корисницима даљинског грејања.

– Чичулић се у више наврата недолично понашао према грађанима, викао на њих када су долазили у „Топлану“ јер су желели да се искључе са мреже, да се жале на слабије грејање, високе рачуне… Не можемо да толеришемо да се директор јавног предузећа тако односи према грађанима – био је оштар Јованов. – Неспорно је да је он стручан и да је имао одређене резултате, али је због односа према грађанима изгубио наше поверење.

Међутим, уверење многих је да су разлози за смену Чичулића савим другачији, што је делимично поменуо и Јованов. Да је однос према грађанима разлог за смену, онда је Чичулић могао да буде смењен још раније. Према сазнањима „Новости“, напредњаци му замерају куповину новог службеног аутомобила, али још више учешће у намери да се „Топлана“ изда на концесију на 40 година.

Чичулић, иначе, није присуствовао седници.

***

Мирослав Чучулић није више директор ЈП “Топлана”, а поверење је изгубио због недоличног понашања према грађанина на које викао у више наврата. То је на данашној седници градског парламента изјавио Миленко Јованов, шеф одборничке групе СНС. Он је рекао да Чичулићев стручни рад није упитан, али да је изгубио поверење одборничке већине:

-Неспорно је да је он стручан и да је имао резултате, али је исто тако направио грешке преко којих ми, као одборничка већина која жели да води овај град на другачији начин у односу на ранији период, не можемо да пређемо.

Не можемо да пређемо преко тога да директор јавног предузећа урла на грађане који дођу због својих послова, да се искључе са мреже или су незадовољни рачуном или неким другим разлогом. То се није десило једном већ више пута. Чичулићу је скренута пажња, али је у након тога наставио по старом, тако да су стигле нове притужбе грађана- казао је Јованов и закључио:

– Kакав год да сте стручњак, тај народ вас плаћа и даје вам плату и морате да покажете поштовање према њему.То је разлог зашто Мирослав Чичулић није директор и нико ко се тако понаша неће бити директор у овом граду- рекао је Јованов.

Извор: Вечерње новости / Градски онлајн