Припрема...

18. јун 2014.

Нека Пајтић поднесе оставку


DnevnikОпозиција у Скупштини Војводине, осим Демократске странке Србије, у среду није имала став о томе да ли ће гласати о ребалансу буџета који би, осим прошлогодишњих извештаја о раду покрајинских фондова и појединих институција, на предлог Покрајинске владе требало да се нађе на дневном реду седнице парламента у четвртак, 19. јуна. Посланици опозиције се слажу у томе да мора бити плаћен рад и трошкови привредним организацијама које су биле ангажоване у одбрани од поплава у Војводини, али се не слажу и с тим да се ребаланс буџета стави на дневни ред парламента наврат-нанос да би владајуће демократе показале да имају већину, или да би Горан Јешић, потпредседник Владе и покрајински секретар пољопривреду, водопривреду и шумарство, заузврат подршци ребалансу буџета поднео оставку.

– Гласаћемо против ребаланса буџета – отворено каже посланик ДСС-а Миленко Јованов. – Знамо да је хитно исплатити новац људима који су радили на одбрани од поплава, али не знамо да ли је ребаланс буџета стављен на дневни ред због тога да би Јешић што пре поднео оставку. Ако демократе имају већину, нека изгласају ребаланс, или нека Пајтићева влада поднесе оставку па ћемо изабрати нову владу која ће платити привредним организацијама за рад. Свакако ће им бити плаћено јер паре у буџету очигледно постоје.

Јованов за „Дневник” указује на то да странке власти (ДС, ЛСВ и СВМ) Скупштину Војводине претварају у „лакрдију” својим понашањем и међусобним надметањима ко ће у неким варијантама реконструкције Владе добити више или мање. Сматра да владајућа већина жели да увуче опозицију у свој унутаркоалициони сукоб.

Очигледно је и то да поједине чланице владајуће коалиције, мислим конкретно на ЛСВ, злоупотребљавају поверење посланика и тему која је била на дневном реду прошле седнице парламента да би Лига добила оно што мисли да јој припада. Сад преостале чланице владајуће коалиције наврат-нанос стављају на дневни ред ребаланс буџета да би показали да имају већину. Не желимо да учествујемо у томе – истиче Јованов.

Дневник/Ержебет Марјанов