Припрема...

3. фебруар 2013.

Неки су своју „љубав према Војводини“ дебело наплатили


1Не схватам коме је у интересу да данас покреће одређена питања и теме у јавности на исти начин на који је то рађено почетком деведесетих година, што је довело до крвавог распада Југославије. Не могу да разумем да је некоме у интересу да у 21. веку покреће питања затварања у неке регионалистичке и сличне ровове. Посебно је интересантно да они којима су пуна уста интеграција и Европе, истовремено траже разбијање Србије на комаде. Ипак, имајући у виду да све те радикалне иницијативе долазе од маргиналних група и немају већу подршку у јавности, надам се да ће се све зауставити на њиховим неуспелим покушајима да остану у центру пажње.

Са друге стране, чињеница да је Пандорина кутија отворена од стране Владе Војводине усвајањем неуставног Статута, којим је покушано стварање државе у држави, које је пратила кампања стварања војвођанске нације на попису прошле године, као и најаве „словеначког сценарија“ од стране одређених људи блиских владајућим структурама у Војводини, попзива на опрез и будно праћење свих активности.

Најзад, мишљења сам да су све ове учестале акције и покушај да се скрене пажња са сумњивих послова самог врха покрајинске власти које ће сигурно бити истражене – у Развојној банци Војводине, Фонду за капитална улагања и другим покрајинским институцијама. Неко овим акцијама жели да створи димну завесу иза које ће се сакрити чињеница да су неки људи своју „љубав према Војводини“ дебело наплатитли.

Изјава за „Кикиндске“