Припрема...

22. децембар 2020.

Неко мора да одговара за пљачку Телекома


Народни посланик на листи „Александар Вучић – За нашу децу“ Миленко Јованов питао је данас истражне органе ко је од запослених у Телекому Србија радио за СББ, будући да је та приватна компанија од 2012. до 2018. године три пута увећала своју вредност.

Јованов је оценио да се ради о вишегодишњој, па чак и вишедеценијској пљачки Телекома Србије, додајући да се то дешавало и кроз лоше управљање, те и због тога што је Телеком своју инфраструктуру за „багателу“ препустио својој конкуренцији.

Јованов је додао да је СББ куповао мале оператере док Телеком није радио ништа и да је последица тога што СББ сада има удео у 54 одсто тржишта.

Према његовим речима, 2012. године Телеком је имао 331.000 корисника интернета више од СББ-а, а да је 2018.године СББ претекао Телеком у том смислу.

„Зашто је то тако? Зато што је постојала политичка и менаџерска организација, односно организована група која је утицала на то да се Телеком тако понаша. Телеком 2018.године почиње нормално да се понаша, купује операторе, проширује број корисника, али се дешава да СББ формира своје политичко крило“, рекао је Јованов.

Јованов је навео да то „политичко крило СББ“ руши Телеком и покушава да му оспори право да се такмичи на тржишту, да расте и да се развија.

Дошло се до тога, рекао је Јованов, да је вредност СББ-а 2,6 милијарде евра, а да Телеком није могао да се прода ни за милијарду евра.

„За ту пљачку неко мора да одговара“, рекао је Јованов.