Припрема...

11. април 2019.

Нема дијалога на улици!


Ако опозиција жели да се смири стање у друштву, нека се смире сами, нека своје понашање ускладе са оним што је пристојно понашање у политици и онда ћемо имати мање тензија – поручио је Миленко Јованов, потпредседник ГО СНС

Што се тиче дијалога, на који позива опозиција, мислим да је, благо речено, лицемерно да позив стиже од оних који су напустили место где се дијалог води: Скупштину Србије, Војводине и локалне парламенте и сада нас позивају на дијалог. Где да водимо дијалог? На улици?, упитао је Миленко Јованов, потпредседник ГО СНС.

Осврнувши се на тврдњу опозиције о „лошем стању у друштву“, Јованов је рекао да управо опозиција, у највећој мери, доприноси таквом стању:

Није СНС упадала са моторном тестером у јавни сервис, нити демолирала градилиште у Београду, а нисмо ни покушали да упадамо у Скупштину малтретирајући жене. Све то радила је опозиција. Дакле, ако опозиција жели да смири стање у друштву, нека се смире сами, нека своје понашање ускладе са оним што је пристојно понашање у политици и онда ћемо имати мање тензија у друштву – поручио је Јованов, и нагласио да се у Србији ништа неће решавати на улици, него у институцијама.

Јованов је тиме реаговао на изјаву председника посланичке групе ДС-ДСХВ Горана Пауновића који је изнео очекивање да ће се у наредних недељу отворити дијалог, потребан друштву које има проблеме.

Када имате нагомилане проблеме и разлике у схватањима позиција на којима се налазе супротстављене стране, мора се користити дијалог, разговор који ће спустити тензије и релаксирати односе у држави како бисмо на предстојеће изборе, било да буду превремени или у редовном термину ушли без тензија – казао је Пауновић и позвао власт да отвори дијалог о „слободним и фер изборним условима“.

Извор: Вечерње новости