Припрема...

26. новембар 2020.

Нема политичког убиства без политичке позадине


Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке и Народни посланик на листи „Александар Вучић – За нашу децу“ Миленко Јованов, поставио је данас питање надлежним органима поводом напада на председника Србије Александра Вучића и његову породицу, те истакао да се не може сагласити да је реч само о кампањи исфрустрираних људи, наводећи да то најбоље показује колико су се сви навикли на такву кампању и колико ником није стало шта ко говори о породици председника.

Јованов је рекао да је замолио председника посланичке групе „Александар Вучић – За нашу децу.“ Александра Мартиновића да данас постави питање, јер је, како је рекао, пре пет дана плаћени убица Чаба Дер изјавио мађарским истражним органима да је од два криминална клана добио понуду да изврши атентат на Александра Вучића.

Вест је, рекао је Јованов, прошла „испод радара“ и без коментара, те додао да нема политичког убиства без политичке позадине.

Јованов је подсетио и на насловну страну једног недељника на којој је снајпер био уперен у главу председника Вучића.

Наводећи да је Вучић „стао на жуљ“ криминалцима када им је објавио рат, Јованов је рекао да такви криминалци траже политичку подршку и додао да им се неки људи сами нуде, као и да се ствара атмосфера да мало ко реагује ако би се десило нешто тако.

Јованов је, алудирајући на обраћање Драгана Марковића Палме, рекао да се у скупштини у претходних неколико дана говорило о цени јунади и о томе где је све гостовао доктор Предраг Кон, а да нико није поменуо човека коме је нуђен новац да убије Вучића.