Припрема...

28. март 2024.

Бојкотују рад у Скупштини, али плате и привилегије су узели!


Шеф посланичке групе „Александар Вучић – Србија не сме да стане“ Миленко Јованов изјавио је данас да су консултације о избору заменика председника радних тела прошле ефикасно и да више нема препрека да скупштински одбори буду конституисани већ наредне седмице.

„Врло брзо смо се договорили око свих детаља. Још једном смо прошли и кроз места председника, договорили се око места заменика, тако да више нема никаквих препрека да скупштински одбори буду конституисани већ наредне недеље и да скупштина буде у потпуности конституисана на свим нивоима и да може да почне да ради“, рекао је Јованов за Тан‌југ. Он је поводом тога што представници посланичких група са листе „Србија против насиља“ и коалиције „НАДА“ поново нису дошли на консултације, а после још једног позива председнице парламента Ане Брнабић на дијалог, рекао да они и даље одбијају сваку врсту сарадње. „Та рука председнице скупштине Ане Брнабић остаје у ваздуху. Они и даље одбијају сваку врсту сарадње и тиме показују пре свега однос према дијалогу у нашем друштву, а са друге стране однос према скупштини као институцији“, оценио је Јованов.

Додао је да су они који се нису појавили „без икаквих проблема узели канцеларије, без икаквих проблема узели плате, без икаквих проблема запослили неке своје страначке активисте као стручне сараднике и то није никакав проблем био“. „Они су тај део права које имају апсолутно искористили и никакав проблем са тим немају, али са друге стране неке обавезе које имају не желе да ни на који начин преузму. И тим бојкотом који сада показују заправо шаљу поруку да они апсолутно нису ни за какав дијалог у нашем друштву“, рекао је Јованов. Он је изразио наду да ће тај део опозиције одустати од такве политике, јер сматра да је то лоше за Србију, посебно у околностима у којима се налази и свим оним тешким изазовним стварима које је чекају у народном периоду о којима и говори председник Александар Вучић.

На консултацијама су се данас појавили представници владајуће коалиције СНС, СПС, ЈС, ПУПС, СВМ, Странка правде и помирења, као и посланици „Ми – глас из народа“ и „Ми – глас из народа др Бранимир Несторовић“, а нису дошли представници посланичких група Странка слободе и правде – Покрет слободних грађана, Народни покрет Србије – Ново лице Србије, Нови ДС С – ПОКС (НАДА), Зелено-леви фронт, Не давимо Београд, Србија центар и Демократска странка.