Припрема...

12. јул 2017.

Нема више варница са Београдом


[vc_row][vc_column][vc_column_text css=“.vc_custom_1499925734043{margin-bottom: 20px !important;}“]Протекла прва година мандата Скупштине Војводине у знаку коалиције коју воде напредњаци. Успостављена сарадња са републичком Владом о свим важним питањима

У ПРВОЈ години мандата новог сазива покрајинског парламента у којем напредњаци са партнерима из СПС и СВМ владају двотрећинском већином, успостављена је блиска сарадња са републичком Владом, нема више варница на релацији Београд – Нови Сад. Најзад, Војводина је добила и традиционални српски грб и заставу.

Кључни искорак у раду актуелног и парламента којим су до 2016. управљали ДС, ЛСВ и СВМ, шеф посланичког клуба напредњака Миленко Јованов види у поштовању Устава и закона.

– Вероватно најважнију одлуку донели смо већ првих месеци мандата, а односила се на рефинансирање кредита које смо наследили од претходника, а који су узимани по веома високим каматама – каже за „Новости“ Јованов.

Осврнувши се на Закон о финансирању Војводине чије усвајање се чека од 2008, Јованов каже да „није фер да нама штопују време они који су протеклих година пропустили многе возове да донесу тај исти закон“.

– Закон ће бити донет, али сигурно неће бити креиран тако да фактички разбије финансијски и фискални систем Србије, да би покрајина у економском смислу била држава у држави чему је тежила претходна власт – каже Јованов.

Извор: Вечерње новости

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=“ТАКОЂЕ У МЕДИЈИМА“ i_icon_fontawesome=“fa fa-microphone“ i_color=“custom“ color=“custom“ border_width=“2″ add_icon=“true“ i_custom_color=“#45c1e5″ accent_color=“#45c1e5″][vc_basic_grid post_type=“post“ max_items=“4″ element_width=“3″ gap=“15″ item=“510″ initial_loading_animation=“none“ grid_id=“vc_gid:1499925813249-2a25264d-7bf6-7″ taxonomies=“25″ exclude=“2870″][/vc_column][/vc_row]