Припрема...

12. јула 2017.

Нема више варница са Београдом


Протекла прва година мандата Скупштине Војводине у знаку коалиције коју воде напредњаци. Успостављена сарадња са републичком Владом о свим важним питањима

У ПРВОЈ години мандата новог сазива покрајинског парламента у којем напредњаци са партнерима из СПС и СВМ владају двотрећинском већином, успостављена је блиска сарадња са републичком Владом, нема више варница на релацији Београд – Нови Сад. Најзад, Војводина је добила и традиционални српски грб и заставу.

Кључни искорак у раду актуелног и парламента којим су до 2016. управљали ДС, ЛСВ и СВМ, шеф посланичког клуба напредњака Миленко Јованов види у поштовању Устава и закона.

– Вероватно најважнију одлуку донели смо већ првих месеци мандата, а односила се на рефинансирање кредита које смо наследили од претходника, а који су узимани по веома високим каматама – каже за „Новости“ Јованов.

Осврнувши се на Закон о финансирању Војводине чије усвајање се чека од 2008, Јованов каже да „није фер да нама штопују време они који су протеклих година пропустили многе возове да донесу тај исти закон“.

– Закон ће бити донет, али сигурно неће бити креиран тако да фактички разбије финансијски и фискални систем Србије, да би покрајина у економском смислу била држава у држави чему је тежила претходна власт – каже Јованов.

Извор: Вечерње новости