Припрема...

14. март 2023.

Немамо право на авантуризам


Миленко Јованов, народни посланик и члан председништва Српске напредне странке, у обраћању на изборној скупштини Градског одбора СНС указао је да се ново страначко руководство у Кикинди бира у тешком и деликатном тренутку за нашу земљу. Говорећи о политици председника Александра Вучића и Српске напредне странке, осврнуо се на оснивање надстраначког Народног покрета за Србију, деловање опозиције, те чланству послао недвосмислене поруке.

– Бројни изазови чекају нашу земљу и тешко ће бити водити Српску напредну странку у Кикинди, а да се ти изазови не пресликају и на наш град. Када сам долазио овде, погледао сам последње вести. Лајчак је после разговора са председником Вучићем, разговарао са представницима опозиције и ту сте имали прилику да видите сав јад, беду и чемер наше политичке сцене. Лајчак је причао, они су ћутали, нико ништа није питао, никакву примедбу нису изнели, и то вам је једна страна приче. Друга је да имате председника Александра Вучића који се у свакој таквој прилици најјаче бори за Србију, да извуче највише што можемо да добијемо у датом тренутку и онда га нападају управо они који ћуте као заливени кад имају прилику да покажу како би се борили за Србију. Тамо је била тишина, а кад се састанак заврши, удри опет по Вучићу- рекао је Јованов и напоменуо да и други део опозиције који себе радо назива „патриотском“, брине искључиво о сопственим, а не интересима Србије и грађана.

– Важно је да схватите колика превара и лаж су Милица Стаменковски, Бошко Обрадовић, Милош Јовановић, Воја Михајловић. Својим очима гледам у скупштинској сали како се домунђавају са Ђиласовима, једни друге подржавају и аплаудирају једни другима. Њихова прича је да ће Вучић нешто да изда, а они да спрече. Прво кажу, потписао је, онда кажу није, али ће у понедељак. Онда кажу није у понедељак, али ће следећи пут. Сад кажу, није ни важно што није потписао, важно је шта он мисли. Та превара мора да буде раскинкана. Ти људи хоће да нас изолују и да ову земљу врате годинама уназад. Њих баш брига. Видели сте у медијима, они лепо живе од свог лажног патриотизма. Један има три стана у центру Београда, ова троши паре које добија за финансирање странке на шминку и гардеробу, Бошко чим је дошао у Скупштину узео је стан на Дедињу. Тако изгледа тај патриотизам- нагласио је Јованов и наставио:

– Што не вратиш француски пасош, кад си толики српски патриота. Шта је проблем, да то за шта оптужујеш Александра Вучића, кажеш свом председнику Макрону, чији пасош имаш у џепу, који је писао оно што Вучић покушава да промени. Није Вучић то писао, зато се и зове француско-немачки предлог. Кад су имали прилику да покажу и нама и свету како изгледа борба за Србију, они су направили инцидент у Скупштини, напали председника Србије и такву слику послали – подсетио је шеф напредњака у Скупштини Србије.

Хотел Нарвик слика и прилика отетог и уништеног

Обраћајући се на изборној скупштини кикиндског одбора, Јованов је поновио да је СНС често усамљена у својој борби за Србију, упркос коалиционим партнерима, те јасно поручио:

-Зато вас молим да се међусобно подржавамо, да олакшате овим људима који ће преузети одговорност за управљање странком у Кикинди, да им не отежавамо трицама и кучинама, оговарањима, причама, препричавањима. Да не губимо

време јер Србија је у питању. Немамо простора да се играмо, нити да губимо време на глупости. Притисци ће бити све тежи. Ако се ми будемо бавили собом, онда ће се радовати они који чекају да ми паднемо да би као хијене, насрнули да черупају. И немојте имати било какву дилему, сви ће се за један сат договорити само ако буду могли да нас склоне са власти. Кад год желите да видите како изгледа њихова политика погледајте хотел „Нарвик“, не треба вам ништа друго. Отели и онда урушили и уништили и направили на крају штенару. Е сад је на нама и на вама да одлучимо хоћемо ли им дати да од Кикинде и Србије, праве штенару.

Народни покрет за интерес Србије

Поштујемо и исток и запад, али Србија мора да се руководи својим интересима јер се и сви други руководе искључиво својим интересима, указао је Јованов.

– Докле да за туђе интересе гинемо и страдамо? Потребно је да се сачувамо јер нас нема. Остарили смо као народ и нација и немамо право на авантуризам. Желимо да окупимо шири број људи јер има оних који желе да се прикључе председнику Вучићу и подрже његову политику која гласи: Само Србија. Желимо да отворимо врата странке за све људе који желе да се укључе и да помогну јер борба за Србију не дозвољава личне анимозитете, сујете… Како ни борба за Кикинду. Да ли желите да се политика поново води из „Нарвика“ и да је воде људи који ни на једним изборима нису учествовали. Ова тишина ми говори да сам допро до вас својим порукама. Да се сви се заједно боримо за председника Вучића, за нашу Кикинду и Српску напредну странку и да побеђујемо убедљиво као што смо до сада побеђивали- поручио је Јованов испраћен громогласним аплаузом.