Припрема...

2. септембар 2017.

Ничић у СНС, тражимо реакцију тужилаштва на претње Вучићу


Председник „Покрета за Крајину“ Бошко Ничић нови је члан Српске напредне странке, саопштено је данас у седишту СНС.

То је на конференцији за новинаре објавио потпредседник странке Миленко Јованов који је рекао да ће се Ничић и његови сарадници прикључити СНС и постати део велике породице која свакога дана ради све што може да се у сваком делу Србије живи боље.

Јованов је рекао да ће Ничић на наредној седници Главног одбора СНС бити предложен за члана председништва странке, а да ће већ сутра координирати рад странке у Борском и Зајечарском округу.

Како је рекао Ничићев сарадник Милан Станковић биће повереник градског одбора СНС у Зајечару.

Јованов је поручио и да СНС остаје отворена за све одговорне и поштене људе који желе да им се придруже и да заједно учине све што могу за бољу и успешнију Србију.

Ничић је рекао да се заједно са најближим сарадницима прикључио СНС и подвукао да су са СНС били озбиљни политички противници у Зајечару, али да и ово показује да се, ако је у интересу грађана, могу спајати и заједно радити и сарађивати.

Како је рекао ово је показатељ да такве ствари нису немогуће, да су добре и изразио наду да ће бити још таквих примера.

Он је додао да је Покрет који је водио имао специфичан поглед и деловање када је у питању децентрализација и да у том смислу могу искуством и знањем које имају о тој области помоћи у даљем раду.

Ничић је рекао да у скупштини Зајечара има 50 одборника, и да заједно имају стабилну већину.

Према његовим речима за све лоше што се у Зајечару дешавало зна се ко су кривци, имају имена и презимена те да ће, сходно ономе за шта се СНС залаже, на чему инсистира и бори се и ради, а то је борба против корупције и криминала, они који су одговорни за те лоше ствари доћи на ред да одговарају за почињено.

Деловаћу као најискренији члан СНС, поручио је Ничић и навео да верује да ће Зајечар брзо напредовати и постати место и крај у које ће страни инвеститори желети да дођу.

Претходно је одржан састанак којем су поред Јованова и Ничића присуствовали и функционери СНС Марко Ђурић, Дарко Глишић и Небојша Стефановић.

СНС тражи да тужилаштво реагује на претње Вучићу

Потпредседник СНС Миленко Јованов каже да напредњаци траже од тужилаштва да реагује поводом претњи председнику Србије и лидеру странке Александру Вучићу, али истовремено пита зашто до сада ништа у вези с тим случајем није урађено.

Јованов је на конференцији за новинаре, одговарајући на питања у вези са претњама и увредама изреченим на рачун Вучића и његове породице, рекао да је то незабележено до сада, šприметивши да се иде толико далеко да се помиње и двоипомесечно дете које је, каже, криво само зато што је Вучићево.

Он се осврнуо на недавне изјаве појединих политичара који су подржали, како је рекао, непримерене, вулгарне и претеће изјаве и оценио да то нису само „лајкови“, већ да је реч о политици коју воде и коју пропагирају.

Како је приметио, то нису њихови ставови већ приказ Србије какву би желели да направе, наводећи да им је водиља и есенција политике мржња и само мржња.

У том смислу он је апострофирао твитове и реаговања Саше Јанковића, Драгана Шутановца, Вука Јеремића, Бојана Пајтића, оценивши да таква политика код народа не пролази.

Шта би се десило, поменуо је, када би неко из СНС нешто слично изговорио и додао да би се „кукњава чула до Стразбура“, упитавши поново зашто је изостала реакција.