Припрема...

10. јун 2023.

Нова С, зашто сте брисали из текста име Бранка Маринковића?


Портал „Нова С”, у власништву Драгана Шолака, пласирао је лажну вест о тајном састанку који је наводно одржан у Републичкој изборној комисији, а поводом ванредних парламентарних избора.

Портал је међу онима који су присуствовали састанку навео и човека који је преминуо 2021. године – заменика секретара Бранка Маринковића.

Шеф посланичке групе Српске напредне странке Миленко Јованов је цео догађај коментарисао на свом Твитер профилу.

„Сазнаје, Шолаков центар за агитацију и пропаганду @новарсонлине, да је одржан састанак са Бранком Маринковићем, који је преминуо децембра 2021. године. Лешинари, нељуди и аморални талог”, написао је Јованов.

Након што је јавност увидела поступак „Нове С”, са портала је избрисано ово име, а Јованов је упитао овај медиј зашто је оно обрисано.

„Хеј,@новарсонлине! Зашто сте брисали из текста име Бранка Маринковића? Вест о његовом присуству састанку у РИК-у, коју сте јутрос објавили, је заиста ексклузива светских размера!”, написао је Јованов и додао:

„Најпрофесионалнији медиј у Васељени избацио из текста име покојног Маринковића. Извињења нигде. Ексклузивно су сазнали да покојник није могао да буде на састанку за који су објавили да се десио и да му је присуствовао. Лично! Од ових лешинара човек више не може ни да умре”, закључио је Јованов.